817

Négyszer annyi támadás érte idén a német menekültszállásokat, mint tavaly

2015. december 10. 08:05

A szövetségi bűnügyi hivatal összesítése szerint december 7-ig 817 atrocitás érte idén a németországi menekültszállásokat. A támadások nagyrésze – 733 – szélsőjobboldali indíttatású volt. Tavaly még csak 177 ilyen eset történt.

Németországban a tavalyinak több mint négyszeresére emelkedett a menekültszállások elleni támadások száma. A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) szerdán megjelent adatai szerint december 7-ig 817 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége, 733 eset szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény. Tavaly 177 ilyen esetet jegyeztek fel. A gyújtogatások száma még nagyobb mértékben növekedett, a tavalyi 6 után idén december 7-ig 68 gyújtogatást hajtottak végre menekültszállások, befogadóállomások ellen.

Az incidensek szinte mindennaposak. Szerdán a Der Tagesspiegel című lap arról írt, hogy a Szászország tartományi Niederdorfban és Thalheimben ismeretlenek felnyársalt disznófejet helyeztek el a helyi menekültotthonok előtt, és az egyik helyszínen horogkeresztet ábrázoló plakátokat is kifüggesztettek. A rendőrség tiltott önkényuralmi jelkép használata és vallási, világnézeti közösség gyalázása gyanújával indított eljárást.

A térség parlamenti (Bundestag-) képviselője elítélte a történteket. Az elkövetők „olyan emberek, akikből kiveszett minden emberiesség” – mondta a Der Tagesspiegelnek Marco Wanderwitz. Az ismeretlen elkövetők tette „arculcsapás” a szállásokon élő háborús menekülteknek – tette hozzá a jobbközép CDU politikusa.

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/18703