Közvélemény-kutatás: nem fogadnának be több menekültet az osztrákok

2015. december 11. 13:59
Az osztrákok többsége nem fogadna be több menekültet a országba, egyetért az határellenőrzéssel, ugyanakkor elégedetlen az Európai Unió menekültügyi intézkedéseivel – derült ki a linzi IMAS intézet több mint ezer ember megkérdezésével, még a párizsi merénylet előtt végzett kutatásából.

Nem fogadna be több menekültet és egyetért a határellenőrzéssel az osztrákok többsége – derült ki a linzi IMAS intézet több mint ezer ember megkérdezésével végzett kutatásából még a párizsi terrortámadások előtt, októberben.

A megkérdezettek mintegy kétharmada a háborús menekültekre és a menedékkérőkre érvényes létszámstopot vezetne be. A felmérésben résztvevők 85 százaléka támogatja a határ mentén zajló ellenőrzéseket, az osztrákok fele ért egyet a kerítésépítést. Az elemzés szerint a lakosság 70 százaléka úgy gondolja, hogy az érkezőknek meghatározott időre kéne menedékstátuszt kapnia, nyolcvan százalékuk szerint pedig már a határon le kéne folytatni a gyorsított menedékkérelmi eljárást. Ugyanakkor négy százalékuk három hónapra akár otthonába is befogadna háborús menekültet.

A többség elégetetlen az EU intézkedéseivel 

Az osztrákok nyolcvanöt százaléka támogatná az egységes kvótát, ugyanakkor a többség, a megkérdezettek hetven százaléka elégedetlen az Európai Unió menekültügyi intézkedéseivel. A felmérésben résztvevők 56 százaléka úgy gondolja, hogy az uniónak közvetlenül a háborús övezetekben kéne megoldania – szükség esetén katonailag is – a problémát.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt is drasztikusan eltér a lakosság és a vezetés véleménye.

Nahát, már az osztrákok is nácikok lettek!
Fogadjunk, hogy még a kerítéssel sem lenne semmi bajuk!
Hát hová jutott a világ!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés