Megérkeztek Kanadába az első menekültek: a miniszterelnök köszöntötte őket

2015. december 11. 9:49
Justin Trudeau miniszterelnök köszöntötte a Kanadába érkező első 163 szíriai menekültet.

Megérkeztek Torontóba az első szíriai menekültek csütörtök éjjel: többek között a város polgármestere, Ontario elnöke és a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau fogadta őket több kormánytag társaságában. Trudeau az első két családdal találkozott: télikabátokat adott nekik. A menekültek a helyszínen azonosítás és egészségügyi ellenőrzés után rögtön TB-számot kaptak. A most érkezők utazását főleg magánúton szponzorálták családtagjaik, illetve szervezetek és más magánszemélyek.

Az érkezők menekültként szállnak le a repülőről, de a terminálból már Kanada lakosaiként sétálnak ki, TB-számmal, egészségügyi kártyával és a lehetőséggel, hogy kanadaiak legyenek. Ez azért lehetséges, mert nem bőrszín, vallás, nyelv és háttér alapján határozzuk meg, hogy kit tartunk kanadainak, hanem közös értékeink, álmaink reményeink és vágyaink alapján, amelyeket nem csak a kanadaiak, de a világ többi polgárai is osztanak” – mondta Trudeau.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól van gyerekek, akkor vihetitek őket innen Európából is. Merkel asszony és a többiek alighanem megkönnyebbülnének. Feltehetően a franciák is szívesen odaadják a Calaisnél dekkolókat. Hát még a görögök hogy örülnének, ha hajóhadat küldenétek a "nem bőrszín, vallás, nyelv és háttér" alapján oda "menekült", kanadai TB számra várakozókért.

„Az érkezők menekültként szállnak le a repülőről, de a terminálból már Kanada lakosaiként sétálnak ki, TB-számmal, egészségügyi kártyával és a lehetőséggel, hogy kanadaiak legyenek. "

Helyes!
Merkel asszonyság most már megtalálta, ki fog vele össze!
Hajrá, Kanada, hajrá migránsok!
Kanada csodálatos, ott minden ingyen van!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés