Migráció: a kormányszóvivő szerint elsődleges kötelesség az EU-s állampolgárokkal szemben van

2015. december 11. 9:45
Kovács Zoltán kormányszóvivő az állami tévében arról beszélt: többségében még mindig a humanitárius szempontok és az unió kötelessége, az ellátás mikéntje vetődik fel Európában a migránsválság kapcsán, pedig az elsődleges kötelesség az uniós állampolgárokkal szemben van.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Uniónak az elsődleges kötelessége az uniós állampolgárokkal szemben van a bevándorlással kapcsolatban. Az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában a kormányszóvivő azt mondta, bár az elmúlt két hónapban az unióban sokat változott, mégis még mindig más felfogás uralkodik, mint a magyar.

Kifejtette: többségében még mindig a humanitárius szempontok és az unió kötelessége, az ellátás mikéntje vetődik fel Európában. Hozzátette, az elsődleges kötelesség viszont az uniós állampolgárokkal szemben van, ha nem tudja az unió magát olyan helyzetbe hozni, hogy kontrollálni lehessen a folyamatokat, akkor „félresiklik” a megoldás. Kovács Zoltán közölte továbbá, a kvótarendszer, amellyel megoldanák a problémát rossz, igazságtalan, veszélyes és kivitelezhetetlen.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenesetre azt megtudtuk, hogy 1) akit hozzánk vissza toloncolják, nem kell menekültnek tekinteni és nem is vonatkoznak rájuk a menekülteknek vonatkozó szabályok, vagyis szerintem nem jár nekik semmilyen ellátás 2) már nincsenek az országban.

Ehhez megismételnék, hogy meg kellene lengetni azt, hogy a magyar hatóságok kártérítést követelnének azoktól a légitársaságoktól amelyek a törvénytelen kitoloncolásokat végrehajtják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés