Migráció: akár rendőrökkel is segíthetik Macedóniát a V4-ek

2015. december 13. 11:38
Magyarország technikai segítséget és képzést már nyújtott Macedóniáknak, de később akár magyar rendőrök is szolgálatot teljesíthetnek a balkáni országban, remélhetőleg más visegrádi országból érkező rendőrökkel együtt – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter azt követően, hogy tárgyal cseh kollégájával.

Közös rendőri segítséget nyújthatnak Macedóniának az illegális bevándorlás elleni küzdelemben a visegrádi négyek (V4) – jelentette ki Pintér Sándor vasárnap Szegeden. „Elképzelésünk, hogy közösen nyújtunk segítséget Macedóniának, hogy megfelelően tudja szűrni az illegális migránsokat a menekültek közül” – mondta a magyar belügyminiszter azt követően, hogy megbeszélést folytatott cseh kollégájával. Pintér Sándor felidézte, Magyarország már technikai segítséget és képzést nyújtott a balkáni országnak. Hozzátette: később magyar rendőrök is teljesíthetnek szolgálatot Macedóniában, remélhetőleg más visegrádi országokból érkező egyenruhásokkal együtt.

Milan Chovanec cseh belügyminiszter hangsúlyozta, Csehország és Magyarország számára is fontos a schengeni övezet megőrzése. A politikus szerint Európa megértette, hogy az eddigieknél többet kell tenni az illegális migráció ellen, így a működésképtelen kvótarendszer helyett érdemi megoldásokat keres a külső határok védelmének megerősítésével, illetve az együttműködés javításával Törökországgal és más államokkal.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A V4-ek képviselik Európában a fényt a sötétségben.

A németek olyat várnak el tőlünk, amit nem tudunk nekik megadni, sajnálom, magukra maradtak a betegségükkel.

A németek hívogatják a migránsokat, mi meg segítünk Macedóniának, hogy ne zúduljanak végig a Balkánon, mint a sáskajárás. Ez lenne az egyesült Európa lényege, német diktátum szerint. Angela méltó utóda Adolfnak ahogyan rá akarja kényszeríteni Európára a saját akaratát.

De ha a Bundesmutti annyira oda van a betolakodókért, küldjön értük vonatot, repülőgépeket, adjon nekik vízumot, ha annyira oda van értük. Ne terhelje őket több ezer kilométeres gyaloglással, a belőlük nem kérő országokat pedig hagyja ki a saját hóbortjaiból, ne okozzon felesleges gondokat másoknak. Ne a más f@szával verje a csalánt.

Ráadásul Európa küldjön katonákat azért, mert a hadra fogható fiatalok inkább az európai határok ostromában jeleskednek, mintsem abban, hogy otthon harcoljanak a hazájukért.

Ha pedig esetleg leverik az Iszlám Államot, akkor az ő harcosaik fognak papírok nélkül, menekültként megjelenni, és a németek őket fogják pártolni, mint szegény menekülteket.

Van még nagyobb fokozata a hülyeségnek, mint ami Merkel művel a csak azért is politikájával?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés