Merkel: A menekültek elosztása egy másik fejezet

2015. december 14. 7:39
Németországnak kötelessége fellépni Európa egységességének megőrzéséért, „ezért örülök, hogy a külső határok védelme egyre inkább elfogadásra és támogatásra talál” – mondta Angela Merkel német kancellár, aki szerint a menekültek elosztása egy másik fejezet alá tartozik.

Az európai menekültválság kezelésében az uniós külső határok védelme a legfontosabb, a menekültek tagállamok közötti elosztása pedig egy másik fejezet – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban.

A kancellár az ARD országos közszolgálati televíziónak nyilatkozva kiemelte, hogy Németországnak humanitárius kötelezettségei mellett Európának is meg kell felelnie.

Németországnak kötelessége fellépni Európa egységességének megőrzéséért, „ezért örülök, hogy a külső határok védelme egyre inkább elfogadásra és támogatásra talál” – mondta a kancellár. 

Meg kell őrizni a belső határőrizet nélküli schengeni övezet egységét, hiszen a szabad mozgás lehetősége gazdasági sikereket eredményezett Németországnak – mondta Angela Merkel. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság a napokban előterjeszti javaslatát egy európai határvédelmi misszióról, és ezt a javaslatot gyorsan meg kell valósítani.

A kancellár a pártja, a kormányzó jobboldali CDU hétfőn kezdődő kongresszusa alkalmából a másik országos közszolgálati televíziónak, a ZDF-nek is nyilatkozott. Kiemelte a külső határok védelmének fontosságát, a menekültek tagállamok közti elosztásáról nem beszélt.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németek ezt még bekajálják?
Csodálkozom.

"a menekültek tagállamok közötti elosztása pedig egy másik fejezet – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban."

Rohadék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés