Már száznegyven kilométeres a szlovén határkerítés

2015. december 15. 13:47
Egyelőre 140 kilométer hosszan áll a kerítés a szlovén-horvát határon, de a helyi sajtó szerint a kormány 550 kilométeresre tervezi a pengés határzárat. Miro Cerar miniszterelnök hétfőn a parlamentben azt mondta: Szlovénia schengeni határán szükség van a kerítésre, akkor is, ha csupán ideiglenes megoldásról van szó.

Szlovénia már több mint 140 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített Horvátországgal közös határán – jelentette a ljubljanai sajtó a szlovén belügyminisztériumra hivatkozva kedden. Annak ellenére, hogy Ljubljanában és külföldön is többen tiltakoznak a kerítés építése ellen, a szlovén kormány nem áll el tervétől. Ljubljana szerint ugyanis a kontrollálatlan menekültáradat beáramlásának veszélye még nem múlt el.

Miro Cerar miniszterelnök hétfőn a parlamentben azt mondta: Szlovénia schengeni határán szükség van a kerítésre, akkor is, ha csupán ideiglenes megoldásról van szó, amíg az országon keresztülhaladó migránsáradat meg nem szűnik. A kormányfő hangsúlyozta: szeretné, ha ez minél előbb megtörténne. A szlovén sajtó még vasárnap arról számolt be, hogy Ljubljana azt tervezi, hogy 550 kilométer hosszú kerítést épít Horvátországgal közös határszakaszán. A két ország közös határa 671 kilométer hosszú, azaz szinte teljes egészében kerítést húznának fel rajta. A szlovén kormány titkosított minden erre vonatkozó információt. A hatóságok nem jelentik be előre, hogy hol építenek kerítést, hány kilométer hosszan.

Szlovéniába hétfőn 4250 migráns érkezett. Kedden reggelig további 975 migráns lépte át a horvát-szlovén határt. Az országban október közepe óta közel 327 ezer menekültet regisztráltak a legfrissebb ljubljanai adatok szerint. Ausztriába október 20. óta 313 ezer migráns utazott tovább Szlovéniából. Hétfőn 21 óráig 4174 migráns lépte át a szerb-horvát határt, kedden 9 óráig pedig újabb 1134 ember érkezett az országba. A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 505 ezer migránst vettek nyilvántartásba.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, hogy azonos. A szocializmus és a jelenlegi balliberalizmus azonos tőről fakad. Én még emlékszem hogyan dicsőítették nálunk a 68-as párizsi diáklázadást. A szellemi muníciót akkor a szocialista országoktól, Maótól, Fideltől vették. Mára már eljutottak a diktatúráig, egyelőre csak a véleményszabadságot gátolják.

Lehet, hogy megsérted a szlovénokat, ha összekevered őket az osztrákokkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés