Ne az én nevemben! – Nyílt levél Zsohár Zsuzsának

2015. december 16. 9:49

Gőbl Gabriella
Amerikai Népszava
Zsohár kijelentései igazolják a magyar kormány populista, xenofób politikáját és hozzájárulnak a menekülteket démonizáló, mesterségesen keltett tömeghisztériához.

„Tiltakozom Zsohár Zsuzsa, a Migration Aid szóvivője december 8-án az ATV »Egyenes beszéd« című műsorában tett kijelentései ellen, melyekkel az Orbánkormány embertelen menekültellenes intézkedéseit próbálta tisztára mosni.

Zsohár frissen szerzett negatív görögországi tapasztalatai alapján hasonlította össze a magyar és a görög menekültügyi helyezet és jelentette ki, hogy »fel kell, hogy mentsem a magyar hatóságokat«. Tekintettel arra, hogy egyik atrocitás nem mentheti föl a másikat és semmiféle bűn nem igazolhat egy újabb bűnt, Zsohár nagy nyilvánosság előtt tett kijelentései nem csak felháborítóak és elfogadhatatlanok, de rendkívül kártékonyak is.

Ugyan az interjút kísérő felirat szerint Zsohár nem szóvivőként nyilatkozott, hanem önkéntesként, ő mégiscsak egy olyan mozgalom képviselője, mely többezer önkéntes és támogató segítségével éppen azért küzd, hogy a kormány szégyenletes gyűlölet-propagandájával és gyalázatos intézkedéseivel szemben, legalább az alapvető emberi szükségletei biztosítva legyenek a Magyarországra érkező menekülteknek.

Zsohár kijelentései igazolják a magyar kormány populista, xenofób politikáját és hozzájárulnak a menekülteket démonizáló, mesterségesen keltett tömeghisztériához.

A Migration Aid egyik tiltakozó akciójának –melyet épp Zsohár szervezett– az volt a szlogenje, hogy AZ ÉN NEVEMBEN NE / NOT IN MY NAME, és épp a félelemgerjesztő, látszatintézkedések megszüntetésére, a kiszolgáltatottak démonizálásának beszüntetésére, az európai integrációs politikában való aktív nemzetközi szerepvállalásra szólította fel a kormányt.

A Migration Aiddel egykor együttműködő önkénteseként és a menekülteket, migránsokat és terroristákat összemosó kormányzati gyűlöletpropagandát elítélő állampolgárként visszautasítom, hogy valaki az én nevemben olyan kijelentéseket tegyen, mint amilyenek Zsohár tett. Not in my name.

Gőbl Gabi”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Zsohár nevű nőszemély most igyekszik lemosni magáról az önérdek piszkát (szíriai szerető állt a nagy humánum mögött), a Gőbl nevű pedig méltó párja a félnótás Bartusnak, akinek a szennylapjába firkál.

Elmondanád, hogy Németországban pénzhiány miatt, vagy valami másért nem működik a gyermekvállalás? Miközben szükség lenne rá, annyira, hogy a bevándorlókra bízzák ennek a megoldását.

Csak azt nem értem, miért teszik ki ezeket a számukra annyira fontos embereket több ezer kilométeres, gyalogos tortúrának, a közbeeső országokat pedig a bevándorlók által okozott gondoknak? Miért nem adnak nekik egyből vízumot, és miért nem szállítják őket közvetlenül, másokat megkímélve Németországba?

A regi szep idok mikor meg akasztottak egymast... :)

Nehezményezi, hogy Zsohár nem eléggé keményvonalas, régen ezt az elvtársak asszem úgy hívták, hogy elhajló. Ezeknél semmi sem változott!

Értjük, Gabika!
Áldjon meg a Teremtő!
Csak még annyit írnál le, mikorra várható, hogy Te és a nevedben fellépők:
VÉGRE MEGVÁLTJÁTOK AZ EMBERISÉGET?
De tényleg, ha legközelebb írsz, lennél szíves, egy keret évszámot megadni?
Köszi.
Még annyit: addig, míg nincs meg eme évszám, lehetőleg ne háborgassál bennünket.
Azzal csak összezavarod hézagos gondolkodásunkat.
És ugye, egy
"együttműködő önkénteseként és a menekülteket, migránsokat és terroristákat összemosó kormányzati gyűlöletpropagandát elítélő állampolgár" ilyet sosem tenne. Te se tedd!

Fenntartható fejlődés, és folyamatos népességfogyás - biztos, hogy ez működik? Mert a népesség fogy, de a fejlődés nem iktat ki minden emberi tevékenységet.

Komolyan mondom, ez a nő is csak baloldali ostyáért állt sorba, észért kevésbé.

Az amerikaiak, mint minden gemokráciák zászlóshajója, a befogadás kérdésében is meghatározó:

Részlet Heinz Weichardt, egy németországi zsidó mérnök visszaemlékezéseiből:

„Az osztrák zsidókra nehezedő nyomás következtében Roosevelt amerikai elnök ötlete volt egy nemzetközi konferenciát tartani a Genfi-tó partján lévő Evian üdülő városban.

Az értekezlet célja volt a résztvevő országokat meggyőzni arról, hogy könnyítsenek a szigorú bevándorlási kvótáikon, hogy a Németországban maradt 300,000 zsidó is emigrálhasson valahová. Ez 1938 júliusában volt, amikor az időjárás Eviánban gyönyörű és a küldöttek jól érezték magukat. Az eredmény ennek megfelelően alakult.

A résztvevő harminchárom ország közül egyetlen egy sem, beleértve az USA-t, volt hajlandó a bevándorlási törvényein könnyíteni.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés