Törökország vízumkötelezettséget vezet be Szíriával szemben

2015. december 17. 20:55
Január 8-tól a szíriai állampolgárok csak vízummal léphetnek be Törökországba, jelentette be a menekültválság kapcsán szervezett uniós minicsúcson a török miniszterelnök – írja a német Bild. Az EU a menedékkérők számának csökkenését reméli az intézkedéstől.

Törökország vízumkötelezettséget ír elő a beutazó szíriai állampolgároknak, ezt Ahmet Davutoğlu török kormányfő jelentette be csütörtökön Brüsszelben az európai menekültválság témájában szervezett úgynevezett mini csúcson – jelentette online kiadásában a Bild című német lap uniós forrásokra hivatkozva. A török miniszterelnök a megbeszélésen bejelentette, hogy január 8-tól a szíriai állampolgárok csak vízummal léphetnek be Törökországba. Az uniós országok az EU-ba tartó menedékkérők számának jelentős csökkenését remélik az intézkedéstől – írta a Bild.

A lap értesülése szerint Ahmet Davutoğlu azt is elmondta, hogy a török parti őrség hajlandó szorosabbra fűzni az együttműködést a görög parti őrséggel, hogy megállítsák a görög-török tengeri – uniós külső – határon az EU-ba igyekvő menekülteket. Közölte: a török parti őrség az idén 176 embercsempészt vett őrizetbe és 87 392 menekültet akadályozott meg abban, hogy átkeljen Görögország – egyben az EU – területére. 

A Bild szerint a mini csúcson a korábbi hírekben szereplő nyolc helyett tíz uniós ország állam-, illetve kormányfője vett részt; Ausztria, Belgium, Finnország, Görögország, Hollandia, Luxemburg, Németország és Svédország mellett Portugália és Szlovénia miniszterelnöke is csatlakozott a török kormányfővel folytatott megbeszéléshez.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol?
A sivatagban?
Erdogan vízum nélkül nem fogja beengedni őket.
A mocskos munkát elvégeztetik a törökökkel.

Úri huncutság.

Nagyon előremutató és hatékony főleg annak fényében, hogy köztudott, hogy egy csomó eredeti útlevél gyártására alkalmas helyet, technikát, objektumot megszerzett az IS.

A magyar kormány miért nem utasítja ki innen az illegálisan bizniszelő 120-130.000 kínai elftársat?

Elvileg hozzank is vizum kell, aztan tessek megnezni mire eleg, ha a dilettans vezetok parancsara basszak alkalmazni.

Már cáfolták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés