Migránskvóta: jogi megoldással fenyeget a német külügyminiszter

2015. december 19. 16:01
Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint ha másként nem megy, jogi úton kell tisztázni az Európai Unióban a menekültválságból fakadó terhek tagállamok közötti elosztásának ügyét. „Mindazoknak, akik vonakodnak, tudniuk kell, hogy mi forog kockán: a nyitott határok Európában” – mondta a német diplomácia vezetője, megjegyezve, hogy „a szolidaritás nem egyirányú utca”.

Ha másként nem megy, jogi úton kell tisztázni az Európai Unióban a menekültválságból fakadó terhek tagállamok közötti elosztásának ügyét – mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter egy szombati német lapinterjúban.

Frank-Walter Steinmeier a Der Spiegel című hírmagazinban megjelent interjúban felidézte, hogy több uniós tagország amellett érvelt, hogy a menekültválságban elsőként az EU külső határának jobb védelméről kell gondoskodni. Az Európai Bizottság a héten jó és ambiciózus javaslatokat terjesztett elő erről, így „most valamennyi partnerünknek, köztük a tehermegosztás kérdéséhez tartózkodóan viszonyuló” partnereknek is az a felelősségük, hogy gyorsan és következetesen végrehajtsák a menekültválsággal összefüggő közös döntéseket – mondta a német külügyminiszter.

Arra a kérdésre, hogy mi a teendő, ha valamely tagállam kormánya nem tartja magát ezekhez a döntésekhez, azt mondta, hogy az EU jogközösséget alkot, amelyben „az adott szó számít valamit”, és ha másként nem megy, az ilyen esetekre előírt jogi úton kell „tisztázni a dolgokat”. Ez „nem szép”, de ha nincs más megoldás, így kell lennie, és „Szlovákia így is akarja” - tette hozzá Frank-Walter Steinmeier.

Viszont „mindazoknak, akik vonakodnak, tudniuk kell, hogy mi forog kockán: a nyitott határok Európában” – mondta a német diplomácia vezetője, megjegyezve, hogy „a szolidaritás nem egyirányú utca”.

A német szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a több témára kiterjedő interjúban a menekültválsággal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az EU területére érkező menekülthullám történelmi nagyságú, így nem lehetett számítani arra, hogy „semmi perc alatt, mágikus kézrátétellel” kezelhetővé válik a helyzet. Nem segít semmi más, csak egy közös, európai uniós megoldás, amelyben mind a 28 tagország részt vesz – mondta.

Vannak azonban, akik „Németországra mutogatnak és a szemünkre vetik, hogy csakis a »befogadás német kultúrája« (deutsche Willkommenskultur) miatt áramlik Európába másfél millió menekült Szíriából és Irakból”, holott a legtöbben nem önszántukból hagyták el hazájukat és családjukat, hanem az „erőszak és barbárság”, a „háború és halál” elől menekülve - mondta a német külügyminiszter, hozzátéve, hogy „erkölcsi kötelességünk és európai felelősségünk menedéket nyújtani” a rászorulóknak.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Menekültek? Finnországból irakiak hazamentek, mert jobb nekik otthon. Hát akkor milyen menekültek voltak?

A határok megvédéséből miért kell olyan nagy ügyet csinálni? A bolgár-görög határon egy 'gellert kapott' puskagolyó megoldotta.

A németek már megint elveszítették a józan eszüket valami semmiség miatt, nem először a történelemben. Képesek összeomlasztani a schengeni rendszert, csak hogy ne kelljen visszakozniuk migránsügyben.

Közben automatikusan kikúrnak Romániával és Bulgáriával is, mert ha mi kilépünk Schengenből, akkor nekik kár fáradniuk a belépéssel. A németek össze fognak veszni egész Kelet-Európával.

Egyelőre húzni kellene az időt Orbánnak, hátha történik valami a németeknél. Nonszensz, ami náluk folyik, a Szovjetunió sem próbálkozott hasonlóval.

Figyelmeztető lövések is voltak, ilyen nem volt sem Röszkén, sem a görög-macedón határon a migránsok ellen, de megtörtént a hazájuk érdekében tüntetőkkel szemben. A liberális Hollandiában.

...most pedig dünnyöghetnénk a fasiszta liberalizmusról. Ahol egyre nyíltabban akarják diktatórikusan eltiporni a tőlük eltérő ideológiákat, véleményeket, útkereséseket.

Alkotmányos kötelességgé tehetnénk a sertéshúsfogyasztást minden nálunk letelepedőnek, aztán csókolom. Mellékhatásként a sötétzöldek és a harcos vegánok is eltűnnének.

http://goo.gl/M2HRWW

Pedig az úgy kezdődött, hogy egy meghívta, kettő megetette, a harmadik megcsókolta, a negyedik lefektette és ez az icipici ötödik fizesse ki !

https://www.tagesschau.de/inla..

A német vezetés húzza az időt.
A VÁLASZTÁSOKON ÚGY KELLENEK NEKIK A MIGRÁNS-MILLIÓK, MINT EGY FALAT KENYÉR. Aztán meg velünk akarják eltartatni a szavazóikat.
Ezért óbégatnak a mi balliberálisaink is.

A német vezetés húzza az időt.
A VÁLASZTÁSOKON ÚGY KELLENEK NEKIK A MIGRÁNS-MILLIÓK, MINT EGY FALAT KENYÉR. Aztán meg velünk akarják eltartatni a szavazóikat.
Ezért óbégatnak a mi balliberálisaink is.

Te is be vagy jelentkezve a képernyőmön:

"Teljes Mobil

Chief Pilot "

:) Erre a nyilvánvaló összefüggésre eddig nem jöttem rá. Nyilvána fizetett trolloknak is kell néha egy kis szabadság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés