Orbán egy cseh lapnak: Titkos szavazóimport zajlik Európában

2015. december 19. 9:05
A miniszterelnök szerint emberi jogi aktivisták, politikusok és embercsempészek bizarr koalíciót alkotnak migránsügyben: nem csak beengedik a bevándorlókat, hanem egyenesen beszállítják őket. Orbán Viktor a cseh Lidové Noviny című lapnak azt mondta: a migránsok, ha megkapják az állampolgárságot, többnyire baloldali szavazók lesznek, így most titkos szavazóimport zajlik.

Európa öngyilkos hajlamai és a baloldali szavazóimport

Az európai politikából már hosszabb ideje „kikerültek a józan ész megfontolásai” – vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök a Lidové Noviny című cseh napilapnak adott interjúban. „Egy olyan zárt, ideologikus burokban ül ma az európai politikai elit, amelynek alig van kapcsolata a valósággal.” A migrációs válság „lakmuszpapírként mutatta ki a bajt” – mondta a kormányfő.

Hozzátette, örül annak, hogy „Európa lassacskán magára talál, és a józan ész talajáról kezdi nézni ezt a problémát”. „Európának fel kell adnia az öngyilkos hajlamokat, és talpra kell állnia” – fogalmazott.

A magyar kormányt a migrációs politikája miatt érő bírálatok egyik okát Orbán Viktor abban jelölte meg, hogy „a mainstream európai elit minden új dologra ideologikusan reagál”. Egy másik ok szerinte az, hogy az Európába érkező bevándorlók, miután megkapták az állampolgárságot, túlnyomó többségben baloldali szavazók lettek. „Élünk a gyanúperrel, hogy egy titkos vagy be nem vallott szavazóimport is történik Európában” – tette hozzá.

Cameronnak igaza van, az EU valahol irányt tévesztett

Az interjúban Orbán Viktor annak a nézetének is hangot adott, hogy Európa jelenleg nem foglalkozik olyan kérdésekkel, amelyek a gyökereit érintik, vagyis keresztény tradícióit és a nemzetekhez köthető tradícióit. „Európa elfelejtette, hogy ki is ő, mi is ő valójában, és mik az igazán lényeges dolgok” – fogalmazott. „Egy öntudattal, önérzettel és önazonossággal rendelkező Európára van szükségünk ahhoz, hogy erősek lehessünk újra” – mondta.

David Cameron brit miniszterelnöknek az uniós alapszerződések módosítását kezdeményező leveléről szólva úgy vélte, annak egyik kiváltó tényezője, hogy felbomlott az egyensúly az EU nemzetek feletti elemei és az uniót alkotó nemzetállamok között, az utóbbiak rovására. A brit kormányfőnek igaza van abban, hogy meg kell vizsgálni, „hol tévesztettünk irányt”, és ez magával hozhatja akár az uniós alapszerződések felülvizsgálatát is – fejtette ki Orbán Viktor.

Ha valaki nem tartja be a schengeni szabályokat, zárjuk ki!

Mint elmondta, 2016 februárjában, a visegrádi együttműködés létrejöttének 25. évfordulóján Csehország útnak indít egy kezdeményezést, amelynek keretében a kontinens népei együtt gondolhatják át, hogy hol tart ma Európa. „Az a célunk, hogy a közös gondolkodás eredményeképpen kerekedjen ki mindebből egy vízió” – mondta. Hozzátette: meg kell vitatni például azt a problémát, hogy a migránskérdés kezelését Brüsszel magához akarja vonni.

Fontos téma lehet a kormányfő szerint az is, hogy ha egy tagállam nem tartja be az unión belüli szabad mozgást biztosító schengeni szerződést, „akkor azt zárjuk ki, vagy pedig szorítsuk rá, hogy betartsa”. Érdemesnek tartaná felvetni azt a kérdést is, „hogy helyes döntés volt-e az európai alapszerződésekből kihagyni a szellemi gyökerekre, a keresztény alapokra való utalást”.

Őrült és veszélyes gondolatnak” nevezte a miniszterelnök a nemzetek nélküli Európa és egy Európai Egyesült Államok létrehozásának gondolatát. A migrációs kérdésben mutatott reakciók alapján azonban úgy vélte, az európai emberek képesek lesznek arra, hogy „megvédjék magukat és a kontinenst ezzel a gondolattal szemben”.

Nincsenek párhuzamos társadalmaink, ez a versenyelőnyünk

Orbán visszautasította azt a létező, de lassan megszűnő megközelítést, hogy a közép-európai országoknak hálásaknak kell lenniük a kapott forrásokért, és cserében „csendben maradniuk”. Kijelentette: ha ma a régió országai nem teljesítenének ilyen jól, akkor az EU-ban nem gazdasági növekedés lenne, hanem recesszió. „Ezek az országok a rendelkezésükre bocsátott forrásokat jól építik be a gazdaságaikba, jól használják fel, ma mi vagyunk az európai gazdaság húzóereje. Kvittek vagyunk, nincs mit egymás szemére hányni” – mondta.

Orbán Viktor ismét elutasította a migránsok kvóták szerinti elosztását az EU-tagállamok között. „Nem lehet megmondani egy nemzeti közösségnek kívülről, hogy neki együtt kell élnie valakivel, akivel nem akar együtt élni” – fogalmazott. 

Nézete szerint a korábbi európai bevándorlások időszakának tapasztalatai azt mutatják: a befogadó országok azt várták, hogy munkaerőt nyernek, de nem munkaerőt, hanem „embereket” kaptak. „Nem lehet csak az izomerejüket figyelembe venni, mert az egész embert fogjuk megkapni a maga kulturális identitásával, a vele való együttélési problémával, azzal a ténnyel, hogy ők egyáltalán nem tekintik követendőnek az európai életfelfogást” – tette hozzá. Ma Európában azokban az országokban, ahol nagy számban vannak kívülről érkezettek, mindenhol párhuzamos kultúrák alakultak ki, ezzel szemben Közép-Európának az egyik legnagyobb előnye, hogy nincsenek ilyen párhuzamos társadalmak, s ez egyben a régió versenyelőnye is lesz a jövőben – fejtette ki Orbán.

A miniszterelnök szerint embercsempészek, emberi jogi aktivisták és a bevándorlást támogató politikusok „bizarr koalíciót” alkottak azzal, hogy „nem egyszerűen csak beengedik a bevándorlókat, hanem ők szállítják be őket”.

 

*

Megjegyzés: A fenti cikket december 12-én már közöltük, de aztán az MTI visszavonta, mivel azon a héten mégsem jelent meg nyomtatásban az interjú. A december 19-ei számban viszont már igen, így újra közöljük. 

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem létszám kérdése, mert ha elérik a kritikus mennyiséget saját pártot fognak alkotni.

Merkel nagykoalícióra kényszerült az SPD-vel, ezek nem csupán a CDU/CSU döntései. Amit Merkel csinál, az nem kereszténydemokrata.

ebben a kérdésben erkölcsileg semmi más nem jöhetett szóba, erre nem volt alternatíva. Magyaroknak magyar állampolgárság jár. Nem lehet a mostani helyzethez hasonlítani.

Nem alaptalan feltételezés. Merkel nyilván ki akarta fogni a szelet a szocdemek vitorlájából a szelfizéssel.

Ami tíz vagy nem tudom hány év állampolgárságra történő várakozási időt illeti, bármikor átszabható.

De alapjában véve a túl igényes európai munkaerő lecserélése van folyamatban.

Ezek Merkel képével jöttek, ha most szavaznának a konzervatívokra adnák le a voksukat, az, hogy mi lesz öt-tíz év után azt fene sem tudja. Még a "Francia Nemzeti Front"-nak is vannak muszlim szavazói, akik a saját helyüket féltik.

"...hogy mi lesz öt-tíz év után..." - hát nem a középosztály létszámát fogják gyarapítani. Elégedetlenségük részben a baloldalhoz, másrészt a radikális iszlámhoz pártoltatja őket.

Egy lehetőség kimaradt. Ha elég sokan lesznek, alapítanak muszlim pártokat, amelyek biztosan nem lesznek liberálisok, de konzervatívok sem.

Én csupán hülyeség- és korrupcióimportot látok. Mindekettőt Orbán katalizálja.

Talán történelmibb, igazabb, nemzeti öntudatra valló megfogalmazást is használhatott volna a "külföldön élő magyarok" helyett, mondjuk az igazságtalanul elszakított, történelmi Magyarország területén élő magyarokról, nemzettársainkról kellene beszélnünk.

Akik gerincesebben, jóval nagyobb öntudattal élik meg magyarságukat, s jobban őrzik és beszélik nyelvünket, mint a csonka hazában élők.

Orbán minden szavával egyetértek. Aki csak egy kicsit is ismeri a nyugat-európai helyzetet, mondjuk élt is néhány ottani országban,az látja, hogy a bevándorlók miként írják át az adott ország belpolitika térképét, egészen az egyes pártok bázisát érintően.

Igen, a migránsok mindenütt a baloldali-liberális formációk szavazóbázisát erősítik, duzzasztják, magában hordozva robbanást is.

Azért az el kellene, hogy gondolkodtassa az embereket, itthon is, hogy a baloldal miért szorul a migránsokra ahhoz, hogy a politikai ringben maradjanak? Ezek szerint nincs semmilyen üzenetük a nemzetalkotó, a velük együtt élő, egyenrangú társnépek számára.

Egy újabb életkép a multikulti terjedéséről.

Pescaraban/Itáli/ egy tanintézet növendékei a tanári kar asszisztálása mellett "integrációs jászolt" állított össze élő szereplőkkel. Máriát szerepében egy szenegáli, muszlim származású hölggyel...

Itt nem a bőr színe számít, de azért talán nem egy muszlimnak kellene Máriát megjelenítenie, nem? Vagy már Mária sem a régi, Jézus sem?

Nevetséges, hogy olyan politikai machinátor beszél szavazóimportról, aki pont azért adott állampolgárságot a külföldi magyaroknak, hogy bezsebelje a voksaikat. Az meg egyenesen abszurd, hogy a muszlim letelepedők, akiktől eddig pont a liberális európai értékeket féltette az antiliberális Orbán, most hirtelen baloldali szavazókká válnának. Teljes fogalmi (és morális) zűrzavar van a miniszterelnök fejében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés