Nemzetközi szervezetek: „Tegye magáévá a magyar kormány az emberség igaz szellemét!”

2015. december 21. 14:59
Kritizálta a kormány menedékkérőkkel kapcsolatos kommunikációját és annak megváltoztatását szorgalmazza az Európa Tanács, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája.

Az Európa Tanács (ET), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája (ODIHR) hangnemváltást szorgalmaz Magyarországon a menekültekkel kapcsolatban –derül ki az ET által hétfőn kiadott közleményből. A nemzetközi szervezetek azt kérik, hogy Magyarország tartózkodjon az olyan politikáktól és gyakorlatoktól, amely az intoleranciát, a félelmet és az idegengyűlöletet táplálja a menekültekkel és migránsokkal szemben. „A szervezetek közösen hallatják hangjukat, hogy felszólítsák a magyar vezetést, tegye magáévá az emberség igaz szellemét, és segítsen azoknak, akik akaratuk ellenére, a döntés lehetősége nélkül kényszerültek elhagyni otthonaikat, és most Európában keresnek menedéket” – áll a kommünikében.

Az ET, az UNHCR és az EBESZ ODIHR álláspontja az, hogy a kormány által a közelmúltban indított tájékoztatási kampány a háború és más konfliktusok elől menekülőket bűnözőnek, behatolónak, határsértőnek, terroristának állítja be vallási meggyőződésük és származásuk alapján. A szervezetek szerint: „nem ez az első ilyen kormányzati kommunikációs kampány Magyarországon”. A szóban forgó szervezetek hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy  a magyar kormány ismerje el: a menekültek traumák, tragédiák és veszteségek átélése után érkeznek Európába, hogy reményre és az újrakezdés lehetőségére leljenek a háború és a konfliktusok megpróbáltatásai után. Az ET, az UNHCR és az EBESZ ODIHR úgy véli, hogy az Európai rendszer részeként Magyarországgal szemben az az elvárás, hogy járuljon hozzá a kontinens második világháború óta legsúlyosabb menekültválságának kezeléséhez, és tartsa tiszteletben nemzetközi jogi kötelezettségeit.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több száz migráns már hazament mert, hogy Ausztriában rosszabbúl bànnak velük mint a kutyákkal.

Namost akkor őket mire szólították fel?
Aki szàndékosan eldobálja az amúgy is hamis iratait és nem hajlandó sem azt igazolni, hogy ki ő és honnan jött az mitől menekült?

Ez a közlemény a szokásos ál-humanista blabla . A skandináv országok már megfulladtak a migráns áradatban , Ausztria is már fuldoklik . Folytassuk ?...

Az ensz nem ma amortizálta le magát. Értéktelen szervezet, még a saját vállalásait sem képes betartani.
Kérdezem az ensz-től, hogy fordulhatott elő, hogy ensz táborban GYEREKEK HALTAK ÉHEN?

Meghívja a migránsokat, aztán kidobja őket a német? Milyen eljárás ez?

"Dobálja vissza a menedékkérelmeket Németország
Szabó ZsuzsannaSzabó Zsuzsanna2015.12.21. 17:497

November végéig össszesen 18 363 menedékkérelmet dobtak vissza Németországban. Tavaly ezzel szemben mindössze 10 884 menekült kérelmét utasították el, derül ki a szövetségi minisztériumok felméréseiből."

Milyen sok lélegeztető gépet lehetne ezért venni!

"Az ENSZ-nek a 2010-2011-es kétéves időtartamra elfogadott költségvetése (azaz nem számítva a hivatalok és programok tömegét, valamint a szakosított szervezeteket és más kapcsolódó testületeket) összesen 5 156 029 100 dollár, amely 14 főbb kiadási kategóriába van elosztva."
Részletesebben itt: http://www.menszt.hu/informaci..

"Kérdezem az ensz-től, hogy fordulhatott elő, hogy ensz táborban GYEREKEK HALTAK ÉHEN?"

Ott sem voltak. Egyébként meg nem értettek hozzá. Végezetül ilyenre nem emlékeznek.

Már azt hittem azt követelik, hogy a magyar kormány tegye magévá Merkelt.
Ebben a felfordult világban már minden előfordulhat.

Hülyeségeket beszélne, ebből élnek.

Nincs olyan kormánytag! :)))

Kommüniké lenne?
Netán kommün, amely lázadó tömegek alkotta bizottság?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés