Ingyenes internetet és tiszta lakást követeltek az olaszországi bevándorlók

2015. december 22. 16:53
Az ingyenes szálláson és ellátáson túl internethez való hozzáférést és ideiglenes otthonaik takarítását is követelte 24 afrikai bevándorló az olaszországi Cerenovában. A demonstrálók ülősztrájkot rendeztek. Az eset kapcsán fellángolt a vita az olasz pártok közt a bevándorlásról.

Belpolitikai feszültséghez vezetett Olaszországban egy csoport afrikai bevándorlónak a tiltakozása, akik a számukra biztosított ingyenes szálláson és ellátáson túl internethez való hozzáférést és ideiglenes otthonaik takarítását is követelték. 

A kétezerszáz lakosú Cerenova településen elhelyezett huszonnégy afrikai bevándorló a főutcán rendezett ülősztrájkkal követelte, hogy ingyenes internetes összeköttetést biztosítsanak számukra, valamint a helyi önkormányzat takarítónőt fogadjon fel szállásaik rendben tartására. 

Követeléseik nyomatékosítására a bevándorlók Cerenova utcáin felborították a hulladéktárolókat is. A polgármester és a rendőrség fellépése kellett ahhoz, hogy a bevándorlók visszatérjenek a nekik bérelt két családi villába. Az afrikai férfiak a nyáron érkeztek meg a dél-olasz partokra és júliustól a lombardiai Cerenova fogadta be őket. Egy szociális munkát végző szövetkezet törődik a migránscsoporttal. Cerenova naponta fejenként 35 eurót (több mint tízezer forintot) fizet a bevándorlók eltartására. 

Matteo Salvini az Északi Liga vezetője a keddi olasz sajtó beszámolója szerint a történtekre úgy reagált, hogy - mint fogalmazott – legszívesebben a migránsok befogadását hirdető Laura Boldrinit,  a képviselőház baloldali elnökasszonyát küldené takarítónőnek az afrikaiakhoz. 

Roberto Calderoli a római szenátus alelnöke,  ugyancsak az Északi Liga politikusa, a Cerenovában befogadott bevándorlók azonnali kitoloncolását sürgette Olaszországból. A migránscsoport egyik tagját, egy 25 éves fiatalembert az olasz hatóságok az eset után rögtön kiutasították. 

Alessandro Cattaneo az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) politikusa szerint a szegényekkel és kisnyugdíjasokkal teli Olaszországnak nincsen elég forrása a bevándorlók segítésére is.

 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem erről van szó. Csak érvényesíteni akarják azt a meggyőződésüket, hogy a hitetlenek az ő alattvalóik.

Én csak azt nem értem, miért nem takarították ki őket azonnal Olaszországból? Nem nehéz ürügyet teremteni hozzá, ennél nagyobb csibészséget is meg tud oldani egy állam. Meg vannak erre a megfelelő állami szervek.

Utána meg lehet kérdezni, van-e még valakinek kifogása a körülmények ellen?

"Követeléseik nyomatékosítására a bevándorlók Cerenova utcáin felborították a hulladéktárolókat is. A polgármester és a rendőrség fellépése kellett ahhoz, hogy a bevándorlók visszatérjenek a nekik bérelt két családi villába."

Közröhej.
Legközelebb mit fognak követelni?
Merkel mami mehet takarítani a kedvencei után.

Egyébként: Arról senki sem beszél, hogy megjelentek az "egzotikus" betegségek.

Melyik szívén? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés