Sunnyogva toloncolja ki a migránsokat Németország

2015. december 23. 10:29
Éjszaka, legmélyebb álmukból keltik fel a kitoloncolandó nyugat-balkániakat a német hatóságok, hogy aztán utasforgalommal szinte nem rendelkező regionális repterekre vigyék őket. A migránsok harmada tűzzel-vassal tiltakozik a kitoloncolás ellen.

A hesseni Kassel közelében lévő Calden regionális repülőtér az induló járatok gyakoriságát elnézve elég nyugis hely benyomását kelti. Heti három, a Germania légitársaság által üzemeltetett charterjárat indul innen délre, januártól pedig már csak heti egy gép száll fel az észak-hesseni városka mellől. A 2013-ban 275 millió euróból felépített reptér élete azonban ennél sokkal izgalmasabb.

Itt szállnak fel a főként a nyugat-balkáni országokba repülő különgépek is, kitoloncolt migránsokkal a fedélzeten. A reptér adatai szerint 2015-ben több, mint négyezer migráns élvezhette Kassel-Calden szolgáltatásait, ami az 52 ezres teljes utasforgalomnak csak 7 százalékát teszi ki. Ez gépenként 100 emberrel számolva 40 repülőgép, de inkább több, számos gép félig üresen szállt fel, a kitoloncoltak ugyanis egész egyszerűen köddé váltak, derül ki a Die Welt riportjából. A hesseni Balpárt politikusa, Janine Wissler cinikusnak tartja, hogy a kereszténydemokrata-zöld tartományi vezetés egy gyakorlatilag alig használt reptéren postázza haza a kitoloncoltakat, mégpedig azzal a céllal, hogy a kitoloncolások ne nagyon kapjanak nyilvánosságot.

„Logisztikailag nyilván előnyös, de ez inkább tragikus irónia” – kommentálta a regionális reptereken történő kitoloncolást a hesseni szocdemek szociálpolitikai szóvivője, Gerhard Merz. A hesseni belügyminisztérium által közölt adatok szerint a kitoloncoltak kétharmada önként száll fel a repülőre, egyharmaduk viszont mereven elzárkózik attól, hogy visszatérjen eredeti hazájába, ami gyakran drámai jelenetekhez vezet.

A Die Welt riportjából kiderült az is, hogy legtöbbször éjszaka jönnek el a hatóságok a kitoloncoltakért, akiknek ilyenkor gyorsan össze kell szedniük minden holmijukat, így felháborodottan, zaklatottan, néha rezignáltan veszik tudomásul a hírt. Sokan felejtik el bepakolni irataikat, pénztárcájukat vagy éppen szemüvegüket, és volt már olyan is, hogy valaki pizsamában szállt fel a különjáratra.

Időközben már a frankfurti nemzetközi repülőteret is igénybe veszik a hatóságok. A főként nyugat-balkáni migránsok utazási költségeit és a fedélzeten történő étel-italfogyasztást Hessen tartomány költségvetés állja.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki kopog?? A télapó?? Nem a Gestapo!

Német csengőfrász?

Látszat humanisták.

Az ensz ezzel nem is fog foglalkozni, nem fog emberbarátibb bánásmódot kérni, hiszen a kitoloncoltak csak másodrendű európaiak.

Sajnos nekem is egyből a Gestapo jutott az eszembe, s az, hogy a kutyából nem lesz szalonna, a németből soha sem demokrata.

Hol van az osztrák kancellár, az ENSZ főtitkár, a Tasz, a Helsinki Bizottság, a migránsvédő magyar civil mozgalmak tiltakozása? Mikor szerveznek tüntetést a budapesti német nagykövetség elé?

A rendkívüli állapot riogatást -gondolod- beveszi még valaki???
Már Boross Péterrel is ezt csinálták. Akkor sem volt. Azóta sem.
Ezzel a riogatással, meg mindenértazOrbánésrendszereahibás, csak az ellenkezőjét lehet elérni, vagyis 2018 után is lehet szidni az Orbán kormányt.

Pedig ennek csupán praktikus okai vannak.
Nappal nyilván ezren mennek ezer felé, akkor nehezebb lenne őket összeszedni. Este illetve éjjel viszont a többség visszatér ezért egy helyről lehet őket útnak indítani.
Ennyi és nem több.

Szemfüles magyar újságírók, tessék azonnal odamenni,felvételeket csinálni, feltenni a NET-re
különben a kitoloncolást ráfogják a magyarokra!

"A Die Welt riportjából kiderült az is, hogy a kitoloncoltakért legtöbbször éjszaka jönnek el a hatóságok,"
Wir schaffen das!

Fekete autóval?

Merthogy?
Ha abból amit írtam, nálad ez jön le, az nem az én hibám...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés