Karácsonykor is özönlöttek a migránsok Európába

2015. december 28. 16:01
Karácsony napjaiban is tízezres nagyságrendben vonultak át a Nyugat-Balkán államain a migránsok az EU felé. Miro Cerar szlovén miniszterelnök szerint milliók várnak arra, hogy elinduljanak Európa felé. „Ez nem blöff, ez valós becslés” – tette hozzá. „Még nem jött el az ideje, hogy a drótkerítést eltávolítsuk, mert tavaszra még nagyobb migránsáradattal találhatjuk szembe magunkat” – húzta alá a liberális kormányfő.

 A karácsonyi ünnepek alatt sem csökkent az illegális migráció Horvátországban és Szlovéniában, és a legfrissebb ljubljanai adatok szerint október közepe óta 366 432 menekültet regisztráltak Szlovéniában, csak az elmúlt tíz napban 28 854-et - közölte a szlovén média hétfőn.

A migrációs nyomás decemberben némileg csökkent, naponta átlagban 3 ezer illegális bevándorló lépte át a horvát-szlovén határt, legtöbben vonattal érkeztek a horvátországi Bródból.

Annak ellenére, hogy az országban és külföldön is többen tiltakoznak a kerítés építése ellen, a szlovén kormány nem áll el a tervétől: Horvátországgal közös határán folytatja a műveletet, és eddig már 150 kilométer hosszú pengés drótkerítést telepített. 

Miro Cerar szlovén miniszterelnök a múlt héten a közszolgálati rádiónak adott karácsonyi interjújában azt mondta: az ország naponta még mindig nagy migránsáradattal szembesül, és még milliók várnak arra, hogy elinduljanak Európa felé. „Ez nem blöff, ez valós becslés” – tette hozzá. „Még nem jött el az ideje, hogy a drótkerítést eltávolítsuk, mert tavaszra még nagyobb migránsáradattal találhatjuk szembe magunkat, Horvátország pedig nem eléggé együttműködő” – húzta alá.

A migrációs válság kezelésére Ljubljana eddig 10 millió euró támogatást kapott az Európai Bizottságtól. A horvát belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 545 662 embert vettek nyilvántartásba. Pénteken 3339, szombaton 4241, vasárnap 4251, hétfő reggel 9 óráig pedig újabb 1093 migráns lépte át a szerb-horvát határt.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most mesélte egy Ausztriában dolgozó ismerősöm, hogy ott teljes hülyítés van migránsügyben, a valóságot nem lehet nyilvánossá tenni, miközben Bécsben az ott lebzselő betolakodók pofátlanul leszólítják a vele kézen fogva menő barátnőjét, megjegyzéseket tesznek rá. Migránsügyben teljes a véleményterror, nem lehet semmi rosszat mondani rájuk.

Nyugat Európa elvesztette az arcát. Ha ez jelenti az európai értékeket, akkor itt nincs erre szükség.

Már a szlovének is feketes.ggúek, nem csak mi?

Itt a környéken nekünk is van egy közös hajléktalanunk, ő gyűjtöget, háztartási eszközöket (tv, hűtő, gáztűzhely stb ) elemeire bontja és úgy adja le, vasat gyűjt, ebből van pénze.

Fordulj Ferkóhoz!
Ő a szemkilövetés mestere.
Amúgy, mi lett volna idáig is, ha Orbán nem építtet kerítést?
Már életben sem lennénk.
Osztán, mi lesz, ha tízmillióan jönnek?
Majd a Feri megoldja, mert ő is "safendasz".

Lesz megoldás. Szélnek eresztik őket, vagy pedig rátolják az összeset a magyar határra.

"A stasi némbert mikor ültetik már le?"

Soha.
Meg fog dicsőülni.
Ezért jön a sok millió migráns.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés