Menekültek: kötelezővé tenné az integrációt a CSU és a CDU

2015. december 29. 7:55
Írásos szerződést kötne minden menekülttel a CDU és a CSU, melyben kikötnék, hogy kötelező a német nyelvi és integrációs kurzusok látogatása, valamint a német jog- és értékrend elfogadása. A szerződés megsértését a CSU a támogatások csökkentésével büntetné.

Németországban az Angela Merkel vezette jobboldali kormányzó CDU után a bajor testvérpárt, a CSU is kiáll amellett, hogy kötelezni kell a menekülteket a társadalmi beilleszkedésre. A CSU hétfőn nyilvánosságra került elképzelése szerint valamennyi menekülttel írásbeli megállapodást kell kötni arról, hogy kötelező a német nyelvi és integrációs kurzusok látogatása, valamint a német jog- és értékrend elfogadása. Az úgynevezett integrációs megállapodás megsértését az adófizetők pénzéből finanszírozott támogatások csökkentésével kell büntetni.

Az elképzelést az Integráció  együtt, és nem egymás mellett című dokumentum rögzíti, amelyet a CSU-s parlamenti (Bundestag) képviselők csoportjának hagyományos évnyitó tanácskozásán véglegesítenek majd – számolt be a Süddeutsche Zeitung című lap és a Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió. A Vízkereszt napján (január 6.) kezdődő értekezlet napirendjére vett határozati javaslat szerint Németország a menekülteknek „új hazát kínál, és ellenszolgáltatásként elvárja az erős akaratot a beilleszkedésre”.

Az SPD szerint fontos az integráció, de a szerződés nem

A CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) ugyan egyetértenek abban, hogy a menekülteknek meg kell tanulniuk németül és be kell illeszkedniük, de a CSU javaslatát mégis élesen bírálták. Szerintük az írásos megállapodás az integrációról Horst Seehofer bajor miniszterelnök pártjának „értelmetlen rögtönzése”. Ezt mutatja például az a körülmény, hogy egy német állampolgár szociális támogatását nem csökkentik csak azért, mert nem ért egyet a jogszabályokból kibontakozó értékrend valamely elemével, például a homoszexuálisok egyenjogúságával – érvelt az SPD vezető menekültügyi szakpolitikusa, Aydan Özoguz bevándorlási, menekültügyi és társadalmi integrációért felelős államminiszter az RBB Inforadio berlin-brandenburgi regionális közszolgálati rádió beszámolója szerint.

A Bundestag ellenzéki oldaláról is érte bírálat a CSU felvetését. A Zöldek társ-frakcióvezetője, Katrin Göring-Eckardt szerint a CSU „populista” módon közelíti meg a témát. Németországban természetesen mindenkinek tiszteletben kell tartania az olyan értékeket, mint a tolerancia, a szabadság és a demokrácia, de a „fejeket és a szíveket” nemigen lehet megnyerni egy papír aláíratásával, „szankciókkal pedig még kevésbé” – nyilatkozott a politikus a Der Tagesspiegel című berlini lapnak.

A CDU részéről viszont üdvözölték a testvérpárt felvetését. Elsősorban Julia Klöckner alelnök, a párt Rajna-vidék-Pfalz tartományi szervezetének vezetője dicsérte a CSU elképzelését, megismételve az utóbbi hónapokban számos alkalommal kifejtett gondolatát, miszerint az állami támogatás csökkentésével kell sújtani a beilleszkedésre nem megfelelően törekvő menekülteket.

Merkel is részt vesz a CSU-s képviselők évnyitóján

A CDU Julia Klöckner kezdeményezésére a december közepén tartott kongresszusán hasonló tartalmú határozatot hozott, mint amilyen határozat elfogadására a CSU készül. A dokumentumban kiemelték, hogy törvénybe kell foglalni a menekültek beilleszkedési kötelezettségét. A jogszabályban rögzíteni kell a menekültek és az őket befogadó állam jogait és kötelezettségeit, és szankciókkal kell sújtani mindazokat, akik megtagadják a beilleszkedést.

A CDU kongresszusi határozata szerint a menekülteknek meg kell tanulniuk németül és igazodniuk kell a társadalmi együttélés németországi szabályaihoz. Így tudomásul kell venniük, hogy a nők, a homoszexuálisok és a más vallásúak diszkriminálása vallási előírásokra hivatkozva elfogadhatatlan. „Ezért nemcsak elmagyarázzuk alkotmányos rendünket és értékrendünket, hanem ragaszkodunk betartásához és tiszteletéhez” – áll a dokumentumban.

A CSU-s képviselők csoportja (CSU-Landesgruppe) 40. alkalommal tart évnyitó értekezletet, amelyen most először a testvérpárt CDU elnöke, Angela Merkel kancellár is részt vesz majd. A bajorországi Wildbad Kreuth-ban január 8-ig tartó tanácskozáson a menekültválság a kiemelt téma, a meghívott előadók között van Frank-Jürgen Weise, aki egyszerre a szövetségi munkaügyi ügynökség (BA) és a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen "menekült" az , akivel ilyen szerződést kellene kötni ? Ha én menekült vagyok , s valahol befogadnak , akkor a hálám minimuma , hogy szerződés nélkül is alkalmazkodom / s ez nem jelenti az eredetei identitás feladását / .

Ezek legyeteket olvasnak a mandin (-::

Eső után köpönyeg ez a szerződésesdi, mégis lenne értelme, ha az előírásokon (nyelvvizsga bizonyos időn belül) pontosan rögzítenék, hogy mit nem tehet (női körülmetélés,házassági szerződés, ill. kényszerítés, női orvossal, oktatóval való együttműködés megtagadása, leány gyermek kivonása bizonyos iskolai programokból, saría bevezetésének követelése, iszlám forradalmárok anyagi és szóbeli támogatása, erőszakkal és az európai kultúra felszámolásával való fenyegetőzés, utcai randalírozásokban való részvétel, Mohamed-lerajzolás elleni tüntetésen való részvétel, zsidók és homoszexuálisok elleni erőszak és a többi tipikusan muszlim megnyilvánulás, amely az európai erkölcsi és jogrendet tagadja), s a szankció nem "támogatáscsökkentés" lenne, hanem azonnali kiutasítás.

Enélkül az egész dolog óhajokat közlő papírfecni, amelyet röhögve aláírnak, azután lehúzzák a vécén. Egy újabb európai töketlenkedés, amit a muszlimok már jól ismernek és tudják, hogy nem kell komolyan venni.

Kötelezővé kell tenni az OktoberFestet!

Ez erőszak!!!!!!!!!!!!!! :-)))
Korlátozni akarják a migránsokat alapvető emberi jogaikban, hogy úgy éljenek, ahogy nekik tetszik:-))))))))))

A Németországba lépéssel az ember kötelező érvényűnek tekinti magára nézve a német törvényeket. De ha nem, attól még ugyanúgy vonatkoznak rá. Vagyis már alá van írva a szerződés, nem kell a porhintés. Túl sok jól fizetett szabadidőtök van, bsszátok meg.

Hát ha ez nem integrálja őket, akkor semmi! :)

Teljesen igazad van, de európaiként te másképp gondolkodsz.
Te (mi) másképp szocializálódtál.
Ez a legnagyobb probléma.
Azt viszont nem igazán értem, hogy miért gond a szerződés.
Akinek ez nem tetszik, vissza is költözhet oda, ahol nem zaklatják ilyesmivel.
Ez ennyire egyszerű.
"Rómában élj úgy mint a rómaiak".
Ezt a közmondást vajon le lehet fordítani arabra, perzsára és darira??

Nem gondolom, h. ami Németországban van, az kollektív elhülyülés, sokkal inkább a középosztály számunkra elképzelhetetlen jómódjába való belekényelmesedés.

Nem igaz, h. a cca. 1.000.000 új migráns egy akkora országban mindenütt látható lenne. Egészen egyszerűen részben NEM fogják föl a probléma napról-napra, minden újabb több ezer idegen, bizonytalan múltú, személyazonosságú emberrel növekvő súlyát.

A médiájuk, amiből tájékozódnak, NEM érzékeny nemzeti érdekekre és magáévá tette az Államokban megfogalmazott célt, h. Európa országainak VEGYES nemzetiségűekké kell válniuk és a keresztény vallásoknak a történelem szemétkosarában kell kikötniük. Ennek a mindent fölforgatni és átalakítani kívánó gondolatnak és tervnek az az alapja, h. a döntően egy nemzetiségű és keresztény országok a II. háborúban német állami kezdeményezésre és német kivitelezésben megvalósított zsidó népirtást nem tudták megakadályozni, sőt, valamilyen szinten együttműködtek a megszálló németekkel. Minden megszállt országban így történt, ahol a zsidó közösség nagy száma hatékony kollektív mentésre az államhatalom ellenében nem adott lehetőséget.

Az ötlet, h. a muzulmán tömegek szabad beáramlásával és letelepítésével járó soknemzetiségű országok és a már sokkal előbb a köztudatból és a közvélekedés alakításából kivezetett keresztény vallások gyakorlóinak hiánya fog elvezetni Európában a zsidók biztonságos életéhez és gyarapodásához, eléggé zavarosnak és eszetlennek tűnik, de nem az ezt kitalálók számára. A nagy és gazdag nyugati országok vezetőit vagy kényszerítik, h. minden nemzeti SAJÁT érdeket ennek a célnak rendeljenek alá és készségesen támogassák a NAGY TERVET, vagy maguk is hisznek benne.

Meglátjuk, de amíg Németországban NEM változik alapvetően a hangulat, nehéz lesz a józan ész hangjának fölülkerekednie, annál is inkább, mert az ellenvélemény hangoztatása komoly egzisztenciális kockázatokkal jár.
A német sajtó és véleményszabadság egy kabaré lenne, ha nem lenne tragikus következményekkel terhes.

Az elvárások embertelenek és természetellenesek.
Nyilván egyik javaslattevő sem élt emigránsként egy percet se.
Az emigráns azért emigrál, mert meg akarja élni azt a nemzeti életet, amit otthon nem tudott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés