Merkel: A migráció a holnap nagy esélye lehet, melyből profitálhatunk

2015. december 31. 9:31
Időbe, energiába és pénzbe kerül, de Németország a sok ember beáramlásának és integrációjának nagy feladatát is a holnap esélyévé tudja tenni – mondta Angela Merkel német kancellár már most nyilvánosságra hozott újévi köszöntőjében. A „sikeres bevándorlásból” az érintett ország eddig még mindig profitált – vélekedett. Kormánya törekszik arra, hogy az „illegális migráció legálissá” váljon, és hogy ne legyen megosztottság „az őshonos és az új polgárok között”.

Időbe, energiába és pénzbe kerül a menekültek ügyének megoldása, de Németország erős és megbirkózik a kihívással – mondta Angela Merkel német kancellár újévi köszöntőjében, amelyet csütörtökön este sugároz majd a ZDF országos közszolgálati televízió. A kancellári hivatal által előzetesen ismertetett beszédben Angela Merkel felidézte: egy évvel ezelőtti, 2014 szilveszter estéjén elmondott köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy a második világháború óta nem volt ilyen sok menekült a világon, és elmondta, hogy Németország magától értetődő módon segíti és fogadja be mindazokat, akik védelmet keresnek területén.

Köszönet

Ma este megismétlem ezt a gondolatot, mert nemigen volt még olyan esztendő, amelynek során akkora kihívást jelentett volna a szavakat tettekre váltani”, mint 2015-ben.
Ezért a mai szilveszter estén főleg egy szót szeretnék mondani: köszönöm” – tette hozzá Angela Merkel. Köszönet jár a spontán segítőkészség „lenyűgöző és megindító hullámáért, amelyet ebben az évben megéltünk”, és köszönet jár a Németországban menedéket kereső embereket segítő önkénteseknek, a rendőröknek, a katonáknak és a tartományi és szövetségi hivatalok valamennyi közreműködő munkatársának. Az önkéntes és hivatásos segítők együtt „kiemelkedő teljesítményt” nyújtottak, és „nyújtanak most, ebben az órában is” – mondta Angela Merkel.

Vitán felül áll, hogy nem lesz könnyű, de vitán felül menni fog

Vitán felül áll, hogy további erőfeszítésekre is szükség lesz. A Németországba menekült emberek ügyének rendezése „időbe, energiába és pénzbe kerül”, tekintettel az „integráció oly fontos feladatára” is mindazok esetében, akik „tartósan itt maradnak” – tette hozzá a kancellár, hangsúlyozva, hogy tanulni kell a „múlt hibáiból”.

Értékeink, hagyományaink, jogfelfogásunk, nyelvünk, törvényeink, szabályaink tartják fenn társadalmunkat”, és „ez érvényes mindenkire, aki itt akar élni” – húzta alá Angela Merkel. Megjegyezte: a „sikeres bevándorlásból” az érintett ország eddig még mindig „profitált, társadalmilag és gazdaságilag is”.

Az is vitán felül áll, hogy Németország már nagyon nagy sok kihívással megbirkózott, és ezek révén mindig fejlődött. Ezt mutatja az újraegyesítés is, amelynek 25. évfordulóját az idén október 3-án ünnepelte az ország - mondta a német kancellár. Kiemelte, hogy 25 év alatt a „nemzet összenőtt”, és az újraegyesítés folyamatának eredményeit jelzi, hogy most a legalacsonyabb a munkanélküliség és a legmagasabb a foglalkoztatottság, a szövetségi államháztartás sorban a második évet zárja hiány nélkül, a reálbérek növekednek, a gazdaság pedig „erőteljes és újító szellemű”.

Illegális migrációból legális

Németország a sok ember beáramlásának és integrációjának „nagy feladatát” is a „holnap esélyévé” tudja tenni, hiszen megvan hozzá a „nagyszerű polgári elkötelezettség” és a politikai intézkedések „átfogó koncepciója” – mondta Angela Merkel. Kifejtette, hogy a kormány törekszik az uniós külső határok védelmének fokozására, valamint arra, hogy az „illegális migráció legálissá” váljék, továbbá küzd a menekülést kiváltó okok megszüntetéséért, hogy mindennek révén a „menekültek száma fenntartható módon és tartósan, érezhetően csökkenjék”.

Jövőre azonban a társadalom összetartásán is sok múlik - mondta a német kancellár. Nem szabad megengedni, hogy megosztottság alakuljon ki nemzedékek vagy társadalmi rétegek, vagy „az őshonos és az új polgárok között” – figyelmeztetett. Óva intett a csatlakozástól mindazokhoz, akik a szívükben „hidegséggel vagy akár gyűlölettel” élnek, maguknak követelik a jogot a „németség” meghatározásához és ki akarnak rekeszteni másokat.

Németország erős

Sok múlik azon, hogy a „jövőben is olyan országot akarjunk, amelyben öntudatosan és szabadon, emberségesen és a világra nyitottan élünk, a siker felett érzett örömmel, azzal az örömmel, amelyet akkor érzünk, ha igazán mindent beleadunk” – tette hozzá. Való igaz, hogy különösen embert próbáló idők járnak, de igaz az is, hogy a kihívások megoldása „sikerülni fog, mert Németország erős ország” – mondta Angela Merkel.

A kancellár beszédét a ZDF idegen nyelvű felirat nélkül sugározza csütörtökön 19:15-kor. Honlapjának angol nyelvű rovatában viszont angol felirattal közli majd a felvételt, arab nyelvű rovatában pedig arab felirattal. A közszolgálati televízió Joachim Gauck államfő karácsonyi üdvözlő beszédét is közölte honlapján, ugyancsak angol, illetve arab feliratozással.

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A közel-keleti bevándorlók mintegy 42%-a munkanélküli Németországban.

Ez lenne a sikersztori, ez lenne a lehetőség?
Mire lehetőség, Németország pusztulására?

Ez:

http://goo.gl/19m3Yf

a helyes út! Aufwachen! Ébresztő!

Profitálhattok...ja,persze

1.Az előjelek baljósak , mert a korábbi "integrálás" sem sikerült , de mivel a negatív hatások csak lopakodó módon jelentkeznek , mire jön a német "ébredés" , már késő lesz , mint például Franciaországban .
2. Ha ekkorát hibázott Merkel , s még mindig nem akarja belátni , akkor marad ez a kincstári optimizmus .
3. Különben szurkolok a németeknek , mert az ő sorsuk és döntésük jelentősen kihat egész Európára , s benne hazánkra is .

Merkel a németeknek azt szónokolhat, amit csak akar. Nekünk ehhez semmi közünk, mint ahogyan neki sincs köze ahhoz, hogy kiket engedünk be az országba. Ez semmilyen EU dokumentumban nem szerepel. Egyre több országnak van elege a bevándorlókból, ha ezekre az országokra erőszakkal rá akarja kényszeríteni a saját hülyeségeit, annak az EU látja a kárát. Az az EU amiből Németország profitál a legtöbbet a mások kárára.

Na ja! "A migráció a holnap nagy esélye lehet, melyből profitálhatunk", ahogy a franciák is. 30 évig és utána jött a probléma. Ez lesz majd Németországban is. Ja, hogy azt Ön nem éri már meg?! Sőt még a gyermeke, unokája se, mert ilyen sincs.
Így könnyű ám a demagógiát hinteni.

A franciai történetekkel kapcsolatos Traser Mária Együtt élni – Vivre ensemble c. írása.

"A Franciaországban élő arab fiatal a tévéből, a reklámokból mindennap szembesül egy olyan világgal, amely számára elérhetetlen. Az az életminőség, amelyet a fogyasztói társadalom nyújt egy francia fiatal számára, a bevándorlók esetében csak a kiemelkedő tehetségek, a sportolók és a művészek esetében érhető el. A tömegek reménytelenül és véglegesen leszakadtak, külvárosi gettókban élnek, munkanélküliségre, szegénységre kárhoztatva. Nem csoda, hogy az arab bevándorlók harmadik generációjának beilleszkedési zavarai komoly feszültséget idéztek elő Franciaországban."
http://www.filmkultura.hu/arch..

Abban egyet érthetünk, hogy Merkel gondolhatja, vagy tudhatja, meg is mondhatja, hogy szerinte mi jó a németeknek, de azt bízza ránk, hogy szerintünk mi jó nekünk.

De nézzük, mit írt pontosan Kölcsey a Rebellis versben:

"Zrínyi vére mosta Bécset,
S senki bosszút nem állt;
Rákóczi küzdött hazánkért,
S töröknél lelt halált.
Páris ígért szabadságot,
Ti nem fogadtátok,
Járom rátok, gyáva népek,
S maradéktól átok."

Hogy jön ez most ide?

Hát igen. Olvassátok ameddig szabad!
http://meta.tagesschau.de/id/1..


http://goo.gl/fe4aPK

Valagogy a többségnek más a véleménye, de a STASI ismét él! Mi panaszkodunk, de Németországban ítélik el a "nemtetsző" TWITTER és Facebook kommenteket! Németeket kitesznek a lakásukból, hogy "menekülteket" rakhassanak bele.
http://www.liveshopping-aktuel..

Látom megy a csúsztatás.

A valós idézet:

Zrínyi vére mosta Bécset,
S senki bosszút nem állt;
Rákóczi küzdött hazánkért,
S töröknél lelt halált.
Páris ígért szabadságot,
Ti nem fogadtátok,
Járom rátok, gyáva népek,
S maradéktól átok.

A megértéséhez egy segédlet.

http://epa.oszk.hu/00000/00001..

Rendben van, csak ne a mi kontónkra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés