Komoly pénzt kapnak Milánóban azok, akik migránsokat fogadnak be

2016. január 4. 17:59
Január 15-éig várja a milánói önkormányzat azoknak a jelentkezését, akik legalább félévig hajlandóak lennének menedékkérőket befogadni. Mindezért cserébe juttatását is kapnának: havonta 300 és 400 euró közötti összeggel segítené az önkormányzat a befogadó családokat.

Havi négyszáz euró (több mint 120 ezer forint) anyagi támogatást nyújt Milánó önkormányzata az Olaszországban menekültként tartózkodó bevándorlókat befogadóknak. Az Északi Liga pártja tiltakozik. A menekülteket befogadni kész milánóiak jelentkezését január 15-ig várják. Feltétel, hogy a befogadó olasz állampolgár Milánó területén lakjon és a menekülteknek külön berendezett szobát tudjon biztosítani ehhez tartozó fürdőszobával. Az önkormányzati pályázat szerint elsősorban milánói családok jelentkezését várják. A menekülteknek legalább hat hónapig kell szállást és ellátást biztosítani, ez az időszak azonban meg is hosszabbítható. Ennek fedezésére a milánói önkormányzat minden bevándorló után legalább havi 300 eurót folyósít a menekülteket befogadóknak, amely 400 euróig emelhető. A bevándorlókat befogadó olaszokat kétnapos képzésben részesítik. 

Az ellenzék kiakadt

A Giuliano Pisapia – a balközép kormánypárt, a Demokrata Párt (PD) politikusa – vezette milánói önkormányzat kezdeményezése az ellenzéki pártok azonnali reakcióját váltotta ki. Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője Facebook-profilján az anyagi nehézségekkel küszködő olaszok iránti „rasszizmusnak” nevezte, hogy a költségvetés forrásait a bevándorlókra fordítják. A tavaszi polgármesteri választásra készülő PD kampányfogásáról beszélt a jobboldali Olasz Testvérek (FdI), a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint pedig a római kormány az olaszokat terheli a migráció megoldatlan problémájával. 

A menekültekre szánt pénzt a belügyminisztérium és az Olaszországban menekültkérelemért folyamadó bevándorlókat segítő országos szolgálat (Sprar) biztosítja. Tavaly Olaszországban több mint 60 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. A kérelmek elbírálása általában fél évet vesz igénybe. 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri is befogadhatna pár családot.

Az adófizetőket megkérdezték, hogy költhetik-e erre a pénzüket?

Jól kitalálta valaki. Olcsó elhelyezés + propaganda.

Amiatt ne aggódj hogy ide egy is visszajönne ezekből. Olyan hírünk van hogy előbb ugranak ki az emeleti ablakból mint hogy ide toloncolják őket. De ha mégis idetévedne pár, teszünk róla hogy azok se maradjanak sokáig.

A migráncsok kapnak pénzt, nem ebből kell eltartani őket. Élelmet vesznek maguknak, csak a lakhatást kell megoldani mert nincs hely. Nyugat-európa megtelt. Korábban a kelet európai vendégmunkások kivettek mindent ami kiadó volt, mostanra nem maradt kiadó ingatlan. Svédországban már nagyon durva a helyzet, a született svédek se tudnak albérletet szerezni, minden tele van migránccsal. Meg a svédek hócipője velük. Mostanában nem nagyon közvélemény-kutatnak Svédországban, gondolom tartanak az eredménytől.

Ez extra durva. Most jöttek és már most ez megy? Mi lesz ott néhány év múlva?
Ha ez itthon történne hatalmas botrány lenne belőle. Vajon Németországban eléri e a tömeg ingerküszöbét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés