Hol vannak ilyenkor a hazai Soros jogvédők?

2016. január 6. 18:21

Civil Összefogás Fórum
Civilosszefogas.hu
Mint ismeretes, a New York Times cikke tévesen azt állította, hogy egy magyar börtönőr erőszakot alkalmazott egy szír menekült nővel szemben.

„Mint ismeretes, a New York Times cikke tévesen azt állította, hogy egy magyar börtönőr erőszakot alkalmazott egy szír menekült nővel szemben.

Álláspontunk szerint kettős mérce érvényesül, ugyanis míg a hazai liberális jogvédők – a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és más szervezetek – rendszeresen és előszeretettel kifogásolják a magyarországi börtönviszonyokat, rohannak Strasbourgba naponta, de a jogvédelmük mintha csak a terheltekre terjedne ki, és sokan azt gondolhatják, hogy számukra a büntetés-végrehajtásban dolgozók becsülete, emberi méltósága nem prioritás. Ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan hozzáállás és gyakorlat, éppen ezért elvárjuk, hogy a liberális jogvédő szervezetek saját hitelességüket bizonyítva – esetleges amerikai kapcsolataikat is felhasználva – mindent tegyenek meg azért, hogy a tárgykört érintően minden kételyt eloszlassanak. Amennyiben ezt nem teszik, óhatatlanul rájuk ég annak bélyege, hogy egyoldalúan közelítenek a büntetés-végrehajtás kérdéséhez, és a magyar közvélemény szemében mint idegen pénzekkel finanszírozott, hiteltelen és a megrendelő érdekeit szolgáló jogvédő szervezetek leszek számon tartva.

Egy ilyen helyzetben ugyanis minden magyar civil jogvédő szervezetnek a leghatározottabban ki kell állnia a büntetés-végrehajtásban dolgozó honfitársaink becsületéért. A CÖF-CÖKA ennek szellemében szolidaritást vállal az ártatlanul meghurcolt BV intézettel és annak munkatársaival.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Veled nem menetelnek még a birkák sem. Próbálkozz az anakondákkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés