Újévi ébredés

2016. január 8. 15:50

Balog Levente
Krónika
A teljesen eltérő kulturális hátterű jövevények csak annyit hajlandóak tudomásul venni, hogy a demokratikus európai jogállamokba megérkezve jogaik vannak.

„Ennek fényében igenis szükség van óvintézkedésekre, a további bevándorlók szigorú megszűrésére, a már beengedett bevándorlók számának csökkentésére, csak azoknak menedékjogot biztosítva, akik minden kétséget kizáróan bizonyítani tudják, hogy háborús övezetből menekültek. És ami a legfontosabb: azokat, akiket beengednek az országba, legalább egy ideig nem lehet rázúdítani az őshonos társadalomra.

Most ugyanis úgy tűnik, ismét bebizonyosodott: a teljesen eltérő kulturális hátterű jövevények csak annyit hajlandóak tudomásul venni, hogy a demokratikus európai jogállamokba megérkezve jogaik vannak.

Az itt élő polgárokra háruló kötelességekről azonban – például a civilizált, kulturált egymás mellett élés, mások testi és vagyoni épségének tiszteletben tartása, a nők és a férfiak közötti egyenjogúság – nem akarnak tudni. Márpedig azokat, akik ezeket nem hajlandóak tudomásul venni, el kell szigetelni, és ki kell toloncolni őket.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés