Rasszizmus és előítélet

2016. január 10. 13:34

Ben-Dror Yemini
Ynet
Európa ma pontosan azt csinálja, amit Orbán Viktor hónapokkal ezelőtt mondott. Hat hónapja Orbánt Európa sötét oldalának tartották. Most Svédország az ő lábnyomait követi.

„Az európai körülmények mások, mint Izraelben. Európában nincs jelen a konfliktus oka, mint egy többség és kisebbség közötti viszonyokat beárnyékoló felhő; ott nincs megszállás, ott az arabok bevándorlók, néhányan újak, mások másod- és harmadgenerációsok  míg Izraelben az arabok bennszülött lakosságot alkotnak. De a különbségek ellenére az európai problémák még a nagylelkűen befogadó országokban is sokkal súlyosabbak.

Az elmúlt év során a terrorizmus probléma súlyosabb lett, és úgy tűnik, a fenyegetés Párizsban, Münchenben és Brüsszelben sokkal komolyabb mint Tel Avivban. Ahogy a feszültségek is a társadalmakban. Nagy-Britannia, Franciaország és Németország idős lakosságának nagy része fél az idegenektől, és Európa sok országában vannak "no-go" zónák, amiket az emberek a maguk érdekében jobb, ha elkerülnek. Ilyen zónák nincsenek Izraelben. Kérem, ne használjuk a »megszállás« szót felmentésül mindarra, ami itt folyik. Ez a legnagyobb öncsalás, amit a politikai korrektség elkövethet.

Két héttel ezelőtt részt vettem Shlomo Avineri professzor előadásán. Arról beszélt, hogy Európa ma pontosan azt csinálja, amit Orbán Viktor hónapokkal ezelőtt mondott. Ezen a héten Avineri újabb bizonyítékot talált az igazságára. Nem más mint Svédország döntött úgy, hogy bevezeti a határellenőrzést. A bulinak vége van. Nem jönnek többet non-stop menekültek vagy nem-menekültek. Az Öresund hídja, ami összeköti Svédországot és Dániát, nem nyitott határ többé. Hat hónapja Orbánt Európa sötét oldalának tartották. Most Svédország az ő lábnyomait követi.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Régi nóta. Ha valaki valami új dologgal áll elő, akkor először őrült, utána gazember, végül nem is ő találta ki.

Szép, hogy elismeri.
Üdv

Azért, mert te mindenben, minden áron csak ellenkezel, még nem kell túlzásba esni. Talán mégsem a Jobbik az egyetlen, ahol megmondják a tutit.

Jobb lenne inkább azon gondolkodni, hogy a nyugat európai radikálisok miért nem fogadják el a Jobbikot?

A címkézésen, egymás anyázásán túl a téma iránt is érdeklődők figyelmébe ajánlom Jack Engelhardt amerikai író, izraeli Arut Sheva-ban megjelent, s magyarul a periszkop.com révén hozzáférhető írását.

Nagyon érdekes és tanulságos írás,Európa nem figyel izraeli barátainkra.

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess" Ferenc pápa "Il nome di Dio é misericordia" /Isten neve a könyörületesség/című könyve január 12-én jelenik meg nyolcvanhat nyelven.

A svédek egy kicsit elgondolkodtak.
Volt náluk egy kutatás, ami azt az eredményt hozta, hogy kiderült: évente 50 000 svéd hagyja el a hazáját ( lassan emelkedik a szám) és 160 000 migráns települ be.
nem kell nagy matek 10 évet figyelembe venni a családegyesítéssel együtt.
Most azt fogják kutatni, hogy az évi 50 000 ember miért megy el?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés