Tüntetés fiatalokat fenyegető muzulmánok ellen Olaszországban

2016. január 10. 14:37
Tüntetést hirdetett meg vasárnapra az olaszországi Vignola városában az Északi Liga, miután ott élő muzulmánok olasz fiatalokat fenyegettek meg fegyverrel. A párt a muzulmánok azonnali kiutasítását követeli. Egyes értesülések szerint ittasok lehettek a fenyegetőző muszlim fiatalok.

Az ellenzékben lévő Északi Liga pártja tüntetést hirdetett meg vasárnapra az olaszországi Vignola városában, miután ott élő muzulmánok olasz fiatalokat fenyegettek meg fegyverrel. 

Az Északi Liga fáklyás felvonulást hirdetett meg, amellyel az érintett muzulmánok azonnali kiutasítását követeli Olaszországból. 

Az Emilia-Romagna tartomány huszonötezer lakosú városában tartózkodási engedéllyel élő huszonéves muzulmán férfiak öt olasz fiatalkorút fenyegettek meg az utóbbi napokban. Négy marokkói bevándorlóról van szó.  

Öt 16-17 éves olasz fiút riasztópisztollyal ijesztgettek az Iszlám Állam terroristáinak videóin látott kivégzéseket utánozva. Azt a kérdést is a fiataloknak szegezték, hogy Istenben vagy Allahban hisznek-e. A fiatalok szülei jelentették az esetet a hatóságoknak. A muzulmán férfiak ezzel egy időben önként jelentkeztek a csendőrségen azt állítva, hogy tréfáról volt szó. A pisztolyt is átadták. Az ügyben vizsgálat indult.

„Bizonyos tettek elfogadhatatlanok, az ügyészségtől példamutató választ várunk. Nincsen semmilyen tréfa abban, hogy muzulmán fiatalok a terroristákat utánozzák, a történteket nagyon is komolyan kell venni!” – nyilatkozta Gianluca Vinci, az Északi Liga tartományi főtitkára, a demonstráció szervezője.

Allah Akbaroztak

Mauro Smeraldi, Vignola független polgármestere „súlyos epizódról” beszélt. A Hajrá Olaszország (FI) jobbközép ellenzéki párt helyi szervezete is a négy marokkói azonnali kiutasítását sürgeti. A bevándorlók befogadását szorgalmazó Demokrata Párt (PD) balközép kormányerő is elítélte a történteket, hangsúlyozva, hogy az eset Vignolában törést okozott az olaszok és bevándorlók eddigi békés együttélésében. Ugyanakkor a PD szerint egyszerű vitáról volt szó két csoport fiatal között és nem vallási fanatizmus áll a háttérben. A helyi sajtóértesülések szerint a muzulmán fiatalok ittasak lehettek. 

A Garda-tó partján levő Desenzano del Gardában húsz ott élő pakisztánit kísértek pénteken a helyi rendőrségre, miután egy utcai tüntetésen Allah Akbar-kiáltással (Allah hatalmas) kiáltással vettek részt. A férfiak egy helyi szupermarketet ellátó olasz szövetkezet dolgozói, akiket elbocsátottak állásukból. A szövetkezet olasz és nem olasz tagjai a szupermarket előtt tüntettek és a megmozduláson résztvevő egyik pakisztáni Allah Akbart-t kiáltott. Többi társa Allah Akbarral válaszolt neki. A tüntetést felügyelő olasz terrorizmus ellenes nyomozóigazgatóság (Digos) emberei vitték őket a rendőrségre, ahol azonosították őket.

 

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mosdatják Itáliában is a mocskosokat muszlimok nem italoznak.

Vajon egy iszlám államban mi várt volna arra, aki keresztény jelképekkel megy tüntetni?

Szerintem -szigorúan az egyenlő bánásmód alapján- ugyanúgy kell eljárni az "Allah Akbar"-t emlegetőkkel szemben...

Az olasz baloldal tárt karokkal várja a migránsokat, mint potenciális szavazókat a jobboldal ellenében.

Milánóban a baloldali önkormányzat négyszáz eurót ad azoknak, akik hajlandóak lakásukba befogadni migránsokat.

Tényleg viccesek ezek a marokkói fiúk, hogy csak riasztópisztollyal lövöldöztek. Az meg ugye belefér a demokráciába, az emberi jogokba, hogy lövöldözés közben még arra is kíváncsiak, hogy kiben hisznek.

Az olasz baloldali kormány szélesre tárta a kapukat a migránsok előtt, a Líbia partjaihoz közel hajótörést szenvedett migránsokat, ahelyett, hogy ott a közelben kitennék a partra, elviszik olasz kikötőkbe.

Az olasz baloldal mindent megtesz a migránsok beáramlásáért, fogadásáért, letelepítéséért akkor, amikor a fiatalok körében 49 százalékos a munkanélküliségi ráta. Az olasz kormány nem szolgálja az olasz nemzeti érdekeket. Itália rövid időn belül iszlamizálódik, a katolikus csizma elbukik/elbukott.

Minek iszik, aki nem bírja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés