Merkel ébredése

2016. január 11. 6:12

Stier Gábor
MNO
Egy mámoros szilveszteri éjszaka kellett ahhoz, hogy az egyébként a bevándorlókkal megengedő nyugat-európai liberálisok is rádöbbenjenek arra, hogy a kultúrák egymás mellett élése milyen veszélyeket rejt magában.

„A liberálisokat eszmeviláguk egyik legérzékenyebb pontján érte a nők durva molesztálása, de a történteken elgondolkodhatnak immár a félni eddig az erre építő propaganda ellenére sem hajlandók is. Tolerálni ugyanis még az elesettek agresszivitását sem lehet, s közben érdemes elgondolkodni azon, hogy mi vezetett idáig. Ahogy az Európába érkezőknek nem csak megismerniük kell, de el is kell fogadniuk a többség mentalitását, kultúráját, törvényeit, úgy a befogadóknak is fel kell készülniük a bevándorlók lelkivilágából. Így tisztában kell lenni a frusztráltságukkal, amely könnyen erőszakba csaphat át, mint ahogy azzal is, hogy a muszlim világban másképp viszonyulnak a nőkhöz. Azt is fel kell fogni, hogy a muszlimok mentálisan erősek, s ez különösen akkor domborodik ki, ha megérzik a gyengeséget. Köln e tekintetben ismét megerősíti Huntington téziseit a kultúrák egymás mellett éléséről, s rávezetheti az álmodozókat is arra, hogy az elesettség, a befogadás nem jelent felmentést a törvények alól, a megértés pedig nem egyenlő az élettér átengedésével.


A közvélemény hangulatának változását érzékelve nem mehet el a kölni randalírozás mellett a német kormány sem. Angela Merkel ugyan kiemelte, hogy valójában nem csak a német polgárok, de a bevándorlók nagy többségének érdekét is szem előtt tartva kell változtatni a menekültügyi szabályozáson. – A szilveszterkor történtek visszataszító bűncselekmények, amelyek határozott válaszokat követelnek – fogalmazott a kancellár azután, hogy párttársaival Mainzban találkozott. Úgy látszik, Angela Merkel is ráébredt arra, hogy a kerítésépítő bezárkózás és a kapukat sarkig táró nyitottság között széles a spektrum, s nemcsak a politikai túlélés érdekében kell átláthatóvá tenni a migránsok befogadását, szabályozni a beilleszkedésüket, más szavakkal, identitásuk, szokásaik tiszteletben tartása mellett kikényszeríteni az integrációjukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem is Merkel az alapelveken nem fog változtatni, jöhetnek a migránsok számolatlanul, pusztán apróbb finomításokat hajt végre, amik nem is biztos, hogy megvalósulnak.

Merkelnek nem kell ébrednie. El sem aludt. Tudatos cselekvés volt a részéről a migránshívogatás.
Európa népeinek kell ébredniük, ha nem akarják, hogy minden szülőképes nő kismigránst hozzon a világra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés