Migránsok százait küldik vissza naponta Ausztriába a németek

2016. január 12. 7:52
A dublini egyezmény értelmében a német hatóságok naponta több száz olyan migránst küldenek vissza Ausztriába vagy fordítanak vissza már rögtön a határon, akik nem Németországban akarnak menedékkérelmet benyújtani, csak átutaznának az országon. Ugyanezt az eljárást kezdte el érvényesíteni Ausztria a Szlovénia irányából érkező migránsokkal szemben.

A német hatóságok naponta több száz, javarészt Svédországba tartó menekültet küldenek vissza Ausztriába a dublini egyezmény értelmében – mondta a német szövetségi rendőrség egyik szóvivője hétfőn Münchenben. Az intézkedés hátterében a menekültügyet szabályozó dublini egyezmény következetes végrehajtása áll – ismertette a szóvivő. Csak vasárnap 260 menekültet küldtek vissza Bajorországból Felső-Ausztriába. A dublini szabályozás értelmében európai uniós tagállam csak akkor vesz fel menekülteket, ha azok az érintett tagállamban kívánják előterjeszteni menedékkérelmüket. Azonban ha a migránsok egy másik EU-tagállamban kívánnak menedéket kérni, így például Svédországban, akkor a német hatóságok nem engedik őket tovább utazni – olvasható a Die Welt című német lapban.

Simone Mayr-Kirchberger, Felső-Ausztria rendőrségi szóvivője a Die Presse című osztrák napilapnak elmondta, hogy „növekvő tendenciát mutat” a Németországból kiutasított menekültek száma. A német hatóságok idén naponta „közel 200” embert küldtek vissza, akik közül kiutasításukat követően sokan újra próbálkoznak a határátlépéssel. Az elmúlt hónapok során naponta tucatnyi migránst fordítottak vissza a német határon, mivel nem nyilatkoztak arról, hogy Németországban szeretnének menedéket kérni.

Ausztriából is visszafordítják a migránsokat

Időközben a rossz időjárási körülmények miatt csökken a balkáni útvonalon érkező migránsok száma, azonban még így is ezrek vannak úton Törökország és Németország között. Az idei év első tíz napjában 25 ezer migráns haladt át Szlovénián Nyugat-Európa irányába – közölte az STA szlovén hírügynökség. Szlovéniában – a legfrissebb ljubljanai adatok szerint – október közepe óta 404 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, csak az újévben 25 333-at. Ugyanezen idő alatt 24 ezren érkeztek Ausztriába – közölte a Die Presse. Az osztrák-szlovén határon is visszaküldik azokat a migránsokat, akik csak át akarnak utazni Ausztrián anélkül, hogy menedékkérelmet nyújtanának be.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amelyik illegalitásba vonul nem számíthat segélyre és elfelejtheti a családegyesítést is. Vagy bűnöző lesz vagy hazamegy. Bűnözőből is van már jó sok erős a konkurencia és teritóriumharc.

Kéjes öröm lesz végignézni, ahogy egymásnak esik majd Ausztria és Horvátország.

A szlovéneket viszont sajnálom...

a bábuk kezdenek gázosak lenni mi?

a németeket nem kell sajnálni
annyi ott a foglamatlan agymosott hogy csak na

ha nem ilyenek lennének akkor nem ilyen kormányuk lenne

hiszen maguknak választották

Feri indulhat értük, a gigerli biztosan szívesen ad neki vagy tízet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés