Egy busznyi migránst küld egy bajor politikus Merkelnek Berlinbe

2016. január 14. 9:15
Egy bajorországi, landshuti helyi politikus, Peter Dreier csütörtök délelőtt egy busznyi migránst küld Berlinbe, egyenesen Angela Merkel kancellár hivatala elé, így tiltakozva annak menekültpolitikája ellen. Dreier már ősszel ezzel az akcióval fenyegette Merkelt, most be is tartja a szavát.

A bajorországi Landshut egyik helyi politikusa, Peter Dreier tanácsos csütörtök délelőtt 52 migránst ültet fel egy buszra, hogy az Berlinbe, Angela Merkel kancellári hivatala elé vigye őket – írja a Die Welt. Dreier előzőleg arról beszélt: a menekülteknek elmondta, hova megy a busz, az ellen senki sem tiltakozott és önként szállnak fel a buszra.

Peter Dreier szerint a berlini szövetségi kormány nem érti meg a menekülthelyzet problémáit. Ő úgy látja, telítődött a rendszer, miközben továbbra is érkeznek a migránsok, a kormány pedig nem tesz semmit.

Veszélyben a belső béke

A Welt információi szerint Dreier októberben telefonon arról beszélt Angela Merkelnek: „Ha egymillió menekültet vesz föl Németország, akkor abból arányosan 1800 esik az én körzetemre. Annyit felveszek, minden továbbit továbbküldök Berlinbe a kancellári hivatalhoz”. Dreier most be is váltja fenyegetését. A bajor politikus szerint veszélyben van Németország belső békéje.

A Welt egyébként úgy tudja, Merkel úgy válaszolt ősszel Dreiernek: „Ha ön buszokat küld nekem, én azokat tulajdonképpen Görögországba küldeném vissza. De onnan a menekültek megint önhöz futnak be”.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a migráns csak addig ember

amíg hasznom van belőle


Mondja Merkel

Mert egy politikus nagyon nehezen vallja be azt, hogy tévedett, még akkor is ha ennek igen súlyos következményei vannak.
A számlát úgysem ő fizeti...

Ez a nő (a Bundesmutti)nemcsak ostoba és zsarolható, de cinikus is.

Mi az, hogy Görögországba küldené vissza? Nem arról volt szó, hogy nincs befogadási határ, meg hogy a szírek jöhetnek? Akár hogy is próbálkozik, ebből jól már nem tud kijönni. Jó nagy idióta volt, hogy anno tavaly nyáron ennyire beleállt ebbe a befogadásos ökörségbe.

A minap született kicsi Angela Merkel lehet még Németország kancellárja.
A "nagy" Angela erre hajt.
Az őt támogató erők pedig már Németországban vannak.

A gabona sem egyik napról a másikra fejlődik ki.

Mi lenne, ha ők válaszul küldenének két modern (nem modernizált) anyámkínját, hogy lássuk, nem viccelnek?

Egy ember szerint mégis. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés