Babiš: Törökországban kell megállítani a menekülteket

2016. január 16. 14:19
Meg kell állítani már Törökországban a menekültek áradatát Andrej Babiš cseh miniszterelnök-helyettes szerint. Babiš elmondta: Európa megtelt, a politikusok elsőrendű felelőssége az országuk biztonságának biztosítása. Ha valamelyik állam ezek után szeretne menekülteket befogadni, akkor azokat az embereket légi úton kellene Törökországból elszállítani.

Európa megtelt és a menekültek áradatát teljes mértékben le kellene állítani - jelentette ki Andrej Babiš cseh miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter egy szombaton Prágában megjelent lapinterjúban. 

„A menekültek áradatát Törökországban, Európa határai előtt meg kell állítani. És teljes mértékben meg kell állítani, nem pedig mérsékelni” – jelentette ki Andrej Babiš a Právo című cseh baloldali napilap által közöl interjúban. Ha valamelyik állam mégis kész újabb menekülteket befogadni, amiről a cseh politikus nincs meggyőződve, akkor azokat légi úton magának kell elszállítania Törökországból. „Európának ugyanakkor azt az üzenetet kellene küldenie, hogy megtelt, és több ember ne jöjjön ide” – szögezte le.

A migrációs helyzet megváltozott, a schengeni határoknak úgy kellene működnie mint a magyar-szerb határon

A cseh kormányfő-helyettes úgy látja: a migrációs helyzet mára radikálisan megváltozott, ezért szó sem lehet arról, hogy Csehország közel-keleti menekülteket fogadjon be. 

„A helyzet mára alapvetően megváltozott. Nem kötelességünk, és szerintem pillanatnyilag nem is tudunk senkit befogadni. A politikusok elsőrendű felelőssége, hogy biztosítsák országuk lakosságának biztonságát, csak ezután lehet mérlegelni az esetleges szolidaritást a menekültekkel. Csehország több mint elég saját problémával küszködik” – mutatott rá a politikus.  

Babiš megismételte korábbi véleményét, miszerint a jelenlegi migránsválságot azzal lehetne megoldani, ha lezárnák a külső schengeni határokat. Hozzátette: „A schengeni határoknak úgy kellene működniük, ahogy a Szlovákia és Ukrajna vagy Magyarország és Szerbia közti határok működnek.”

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lengyelország áll most az EU-s szőnyeg szélén.
Felkészül: Csehország

Az a vicc, hogy a V4-en belül a kiátkozott baltáskormány már jó esetben csak a harmadik helyen áll radikalizmus tekintetében, mostanra a szlovákok és a lengyelek is előztek. Ennyit tudott elérni a merkelizmus. Még migránsadó is kellene nekik, hogy azt a jó * *.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés