BÁH-vezető: Növekedni fog a migrációs nyomás

2016. január 19. 9:31
Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója szerint történhetnek olyan intézkedések a környezetünkben, amelyek azt eredményezhetik, hogy más határszakaszokon is intézkedésekre lesz szükség annak érdekében, hogy megóvják Magyarországot az illegális bevándorlástól.

Növekedni fog Európa felé a migrációs áramlás a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója szerint. Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának előrejelzései is arra utalnak, hogy különösen az időjárás enyhülésével tömegek fognak útnak indulni, és úgy látszik, a válságövezetben sem normalizálódik a helyzet, így Európa felé a migrációs áramlás nem fog megszűnni, csak növekedni fog – mondta Végh Zsuzsanna kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: ez pillanatnyilag nem érinti Magyarországot, de történhetnek olyan intézkedések a környezetünkben, amelyek azt eredményezhetik, hogy más határszakaszokon is intézkedésekre lesz szükség annak érdekében, hogy megóvják Magyarországot az illegális bevándorlástól. Végh Zsuzsanna hangsúlyozta, erre a lehetőségre felkészültek, a létszámot, a technikai eszközöket és a befogadó intézményeket tekintve is.

A BÁH igazgatója szerint a múlt évben az ügyintéző apparátust bővítették, 220 kormánytisztviselőt tudtak munkába állítani. A hivatal a közfoglalkoztatási programban is segítséget kapott, 136 közfoglalkoztatott elsősorban az adminisztrációs feladatok ellátásában vett részt. Mindemellett a rendőrség részéről egy 100 fős, úgynevezett szenior állományba tartozó emberek is segítették a munkájukat, valamint belső átcsoportosításokat is végrehajtottak a frekventált szakaszokra. Növelték a befogadó kapacitást, mindennek jelentős költségvetési hatása volt. Végh Zsuzsanna ismertetése szerint 10 milliárd forint többletforrást kaptak, ami pontosan a duplája az eredeti költségvetésüknek.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A további kerítés èpítése további költség, amit feleslegesen nem dob az ember ki az ablakon. Ha a román részen is kész lenne a kerítés az ellenzèk azért toporzékolna, hogy ok nélkül lett megépítve és muttyi volt az egész, hogy a haverok jól keressenek. Ha lesz indok azt először pár napig a királyi TV- ben mutogatni kell, aztán lehet folytatni a kerítés építését. Új évben új költségvetéssel. Akinek ez nem felel meg verje kupàn az ellenzèket. Amúgy ha jól emlékszem a földmunkát még az összel megcsinálták.

"kohntalan" babérjaira pályázik, de hiába, a Mandi főprovokátora cím már foglalt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés