Kitiltották a menekülteket a dán nightclubokból

2016. január 19. 20:34
A dán nightclubok egy része megköveteli, hogy a belépők angolul, németül vagy dánul tudjanak, mivel az utóbbi időben több nő is panaszkodott arról, hogy menekültek szexuálisan zaklatták. Az egy szír nightclub tulajdonos elmondta: „Amikor meglátnak egy nőt, megőrülnek.” Eközben Helsinkiben a kölnihez hasonló szilveszteri molesztálások ügyében nyomoznak.

Több nő is panaszolta, hogy migránsok zaklatták őket, ezért ezentúl nem mehet be akárki a dán éjszakai klubokba – írja az MNO az International Business Times-ra hivatkozva. A dán nightclubok a jövőben megkövetelik a vendégektől, hogy beszéljenek angolul, németül vagy dánul és ezt bizonyítani is tudják. Az intézkedést azért vezették be több klubban, mert több hölgyvendég szerint is menekültek szexuálisan zaklatták őket.

Az ország déli részén található Sønderborgban a The Buddy Holly nightclub vezetői úgy döntöttek: a szórakozóhelyre csak az mehet, aki szót ért a személyzettel. Az egész Dániában 1500 üzletet képviselő Danmarks Restauranter og Cafeer pedig arról számolt be, hogy több éjszakai klub is hasonló döntést hozott.

Amikor meglátnak egy nőt, megőrülnek

„Ha a vendégek egy csoportja fenyegető magatartást mutat, és nem tudsz velük párbeszédbe elegyedni, annak van némi biztonsági kockázata” – jelentette ki a dán TV2-nek a szervezet ügyvezető igazgatója, Torben Hoffmann Rosenstock. „A férfi vendégek egy nagyobb csoportjának, amelyik a helyi menekültközpontból jön, súlyos problémái vannak az ellenkező nem tiszteletével” – fejtette ki Glen Hollender a sønderborgi Den Flyvende Hollænder klubtól.

Rafi Ibrahim, aki Szíriából emigrált korábban Dániába, Haderslevben vezet egy nightclubot. A férfi Copenhagen Postnak pedig úgy nyilatkozott az RT szerint: sok menekült, illetve menedékkérő nem ismeri a szabályokat. „Amikor meglátnak egy nőt, megőrülnek, és megpróbálják megfogdosni őt, vagy megragadni a ruháját.”

Az Amnesty International kritizálta a klubokban bevezetett szabályozást, mivel szerintük az igazságtalanul diszkriminál egyeseket.

Finnországban is történtek molesztálások szilveszterkor

Az MNO az MTI alapján ír arról, hogy a finn rendőrség nyomozást folytat 15 szilveszteri szexuális zaklatás ügyében; az elkövetők a feljelentések alapján külföldi kinézetűek voltak, és a rendőrségi jelentés a németországihoz hasonló esetekről számol be.

Újévkor Helsinki központjában egy esetben nemi erőszak történt, két esetben kísérlet erre, a többiben pedig 10-20 fős, külföldi hátterű csoportok tapogatással, fogdosással vagy az arc megnyalásával molesztáltak nőket. A csoportok egyértelműen előre átgondolt taktikával cselekedtek: a gyanúsítottak körbevették az áldozatukat, miközben közülük néhányan elkövették a bűncselekményt – derül ki a jelentésből.

A tettesek menedékkérők vagy „külföldi jellegzetességgel” bírtak. Három esetben már azonosítottak tetteseket, akik menedékkérőknek bizonyultak – mondta a Reuters hírügynökségnek Jonna Tunen, a rendőrség főfelügyelője. Tavaly mintegy 32 ezer menedékkérő érkezett Finnországba, a többségük Irakból és Szomáliából – emlékeztet a távirati iroda.

 

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Saját tapasztalat: Vagy tíz éve a Soho-ban betértünk egy vendéglőbe. A társaságunkban lévő hölgyek nem jutottak el a mosdóig, mert ott lebzselt egy csoport pakisztáni férfi.
Helyzet volt, azonnal távoztunk.
Most van olyan őrült, aki külön női szakaszt akar a buszon. Nem megoldás!
Mondjuk egy fiatal fiú nem tartózkodhat az édesanyja mellett?
Megbolondult Európa.

" női zónákat a dán nightclubokba is!"

Jobb, ha szokják, hogy integrálódniuk kell.

Tökéletes összefoglaló. :D

A kidobók meglepően profik nonverbális kommunikációban. Gondolom, ez Dániában sincs másként.

"Odamegy a megszálló előveszi a duzzadó bukszáját és be akarja fizetni a beugrót."

Bocs, de ez már csak ilyen szakma. Sok budapesti szórakozóhelyre nem engednek be cigányokat, főleg nem csapatostul. Lehet, hogy igazságtalan, lehet, hogy rasszista módszer, de működik és csinálják, és nyilván oka van, miért csinálják ezt. Biztos nem azért, mert nem szeretik a pénzt.

De most tényleg, mit szaroznak ezek az agyament arabok? Ha nincs pénze, nézzen pornót. Ha van pénze, felmegy a dán rosszlanyok.hu-ra, és keres magának fizetős szolgáltatást. Biztos talál magáank párszáz euróért.
De nem, ők csak rázzák a pofonfát, egészen addig, amíg valami dán vagy német atyafi megelégeli ezt, és valami afgán vagy szír vagy tudomisén kin fogja kipróbálni az új maroklőfegyverét. Aztán meg majd amiatt fog menni a sírás.

A migránsoknak nincs elég pénze, ezért nem éri meg eltűrni őket...

Az Amnesty ebben az esetben a szó legszorosabb értelmében a más farkával veri...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés