Migrációs szigorítások

2016. január 19. 10:56

Megyeri Dávid
Magyar Idők
Ha Széchenyi István élne, most azon munkálkodna, hogy el lehessen mondani: Európa nem volt, hanem lesz. Félő viszont, hogy úgy vélekedne: Németország nem lesz, hanem volt.

„Mindezekhez képest határozott visszalépés a mostani, szigorításnak feltüntetett változás. Hisz már szó sincs arról, hogy a megélhetési bevándorlók, a nem szírek, egyebek nem nyerhetnek bebocsátást. Pusztán az a kikötés, hogy aki bűncselekményt követett el, azt kitoloncolhatják az országból. Vagyis még akkor is csak egy meglebegtetett szankció, nem evidencia. De hát miként vetődhet fel egyáltalán, hogy aki nőket erőszakol meg, foszt, rabol ki, ver össze, az megkaphatja bármikor is a menedékjogot, majdan a német állampolgárságot és nem úgy rúgják át a határon, hogy a lába sem éri a földet? Az is elhangzott: csak azokat utasítanák ki, akik erőszakos bűncselekményt követtek el.

Eszerint aki nem nagyon erőszakolt, csak egy kicsikét, s eltett azért közben egy-két apróságot, pénztárcát, mobiltelefont az áldozat értéktárgyai közül, az talán mégis részesülhet a Willkommenskultur áldásai­ból és fészket rakhat Goethe és Schiller hazájában? Amennyiben már most betervezik az egymillió migránst, és eleve nekik adományozzák a menekült titulust, akkor nincs miről beszélni, mert ezzel zárójelbe teszik a migránsáradat lassítására vonatkozó fogadkozásokat.

Ha Széchenyi István élne, most azon munkálkodna, hogy el lehessen mondani: Európa nem volt, hanem lesz. Félő viszont, hogy úgy vélekedne: Németország nem lesz, hanem volt. Márpedig ha Európa vezető államát veszély fenyegeti, az az egész unió jövőjét alááshatja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is csak provokál.
Nem kell bedőlni neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés