Juncker: Súlyos probléma az európai határok lezárása

2016. január 20. 14:20
Az Európai Unió belső határainak lezárása az uniós polgárok szabad mozgásának korlátozásával jár, ami súlyosan érinti az európai gazdaságot Jean-Claude Juncker szerint. A Bizottság elnöke kifejtette: olyan rendszer kialakításán dolgozik, amely jobban megosztja a felelősséget a tagállamok között, könnyítve ezzel a Görögországra és Olaszországra nehezedő nyomást.

A migrációs válságra hivatkozva, az Európai Unió belső határainak lezárása az uniós polgárok szabad mozgásának korlátozásával jár, ami súlyosan érinti az európai gazdaságot – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán.

Az unió belső határait 1,7 millió vendégmunkás lépi át naponta. Nagy költsége van annak, ha ezeknek az embereknek várakozniuk kell a határokon – hangsúlyozta a bizottsági elnök.

A nagymértékű, az egymillió bevándorlót is meghaladó migrációs hullámra hivatkozva több európai ország is ideiglenes határellenőrzést vezetett be, amely súlyos nehézségeket fog jelenteni az uniós belső piac számára, ha ez által megszűnik az egységes piac és a munkaerő szabad áramlása.

Juncker a bizottság felmérésére hivatkozva közölte, hogy az olyan intézkedések, mint a dániai és a svéd éves szinten 3 milliárd eurós kiesést jelenthetnek az unió gazdaságának.

Az uniós bizottság májusáig olyan rendszer kialakításán dolgozik, amely jobban megosztja a felelősséget a tagállamok között, könnyítve ezzel a Görögországra és Olaszországra nehezedő nyomást – mondta Jean-Claude Juncker.

 

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

HA ugy zarjatok le mint a kulsoket, akkor sok koszonet nem lesz abba se, elore szolok.

Miért nincs Juncker Szíriában harcolva a terroristák ellen?

Mert tiltja a genfi egyezmeny a vegyi fegyver hasznalatat, az o alkoholgozos lehelete pedig annak minosulne :)

Junki, nem a belső határokat kéne lezárni hanem a külsőket.

3 milliárdot kaptak a törökök a semmiért. Az nem kiesés?

A világ leggazdagabbika eközben:

"Az USA visszafordítja a Haitiből menekülőket

2004.02.26.


A csendes-óceáni Haitin a lázadók már gyakorlatilag felkészültek a főváros, Port-aux-Prince ostromára. Ennek megfelelően mindenki, aki az eddigi rendszerhez kapcsolódik, menekül az országból. A fehér külföldieket többé-kevésbé szervezetten viszik el. A helyiek Miami felé menekülnek, de ott bilincs és kitoloncolás várja őket.
Egyetlen haiti polgár se próbáljon meg az Egyesült Államokba menekülni az otthoni politikai zűrzavar elől. Ezt a figyelmeztetést nem más fogalmazta meg, mint George Bush elnök, aki egyúttal azt is közölte, minden haiti menekülőt visszafordítanak.

Haitiból a polgárháborús helyzet miatt ugyanis egyre többen próbálnak elmenekülni, és éppen az Egyesült Államokba igyekeznek. Pontosabban igyekeznének, az amerikai parti őrség ugyanis ellenáll. Tegnap este a miami-i vizeken két hajót is elcsípett, amelyen haiti menekültek szorongtak. A szerencsétleneket azonnal őrizetbe vették és bilincsbe verték. A parti őrség szóvivője elhárította, hogy bármiféle információt adjon arról, mi is történik ezután az őrizetbe vett menekülőkkel. A Pentagon illetékesei ugyanakkor azt erősítették meg, amit Bush elnök mondott, hogy tudniillik a menekülőket hazatoloncolják."

Úgy látom Brüsszelben súlyos járvány ütött ki. Feltehetőleg egy agresszív vírusról lehet szó, amelyik az emberi agyat támadja meg.

Más magyarázat nem lehet arra, hogy ennyien ilyen sok hülyeséget hordjanak össze.

Amúgy ha Junki felfüggeszti a Schengent a tagországok egymásközt dönthetnek a felfüggesztés mértékéről.

Amíg mindenkit beengedtek, addig a tehermegosztásról szó sem lehet.

Orbán anno gyakorlatilag egyedül maradt, amikor nem értett egyet Juncker kinevezésével. Igazi vátesznek bizonyult.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés