Merkel: Csökkenteni kell a beérkező menekültek számát!

2016. január 20. 18:33
Angela Merkel szerint érezhetően és tartósan csökkenteni kell a Németországba érkező menekültek számát, ehhez pedig európai megoldást kell alkalmazni. Merkel ugyanakkor elutasította a bajor CSU követelését a német határ lezárásáról.

Érezhetően és tartósan csökkenteni kell a Németországba érkező menekültek számát, és ehhez európai megoldást kell alkalmazni – mondta Angela Merkel német kancellár, a jobboldali CDU elnöke szerdán a bajorországi Wildbad Kreuth-ban, mielőtt megbeszélést kezdett a testvérpárt CSU politikusaival.

A kancellár a bajor tartományi gyűlésben működő CSU-frakció tanácskozása előtt tett sajtónyilatkozatában közvetve elutasította a testvérpárt követelését a német határ lezárásáról. Hangsúlyozta, szerinte a menekültválságot kiváltó okok kezelésére kell törekedni.

Angela Merkel nem beszélt a befogadható menedékkérők számának korlátozásáról szóló osztrák döntésről.

Előzőleg viszont Steffen Seibert kormányszóvivő a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy a német kormány nem kommentálja a bécsi vezetés döntését, és továbbra is a válság európai megoldására összepontosít.

A CDU és a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) részéről élesen bírálták az osztrák kormány döntését, miszerint az idén legfeljebb 37 500 ember nyújthat be menedékjog iránti kérelmet Ausztriában.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a Merkel egy kész zseni!

Merkel: Csökkenteni kell a beérkező menekültek számát!

Ezt a feje mögött lévő ötágú csillag sugallta?

Annyira szerencsétlen. Mindig ezt az európai megoldást szajkózzák, de azt nem mondják meg, hogy mi volna az.

A másik toposz a kiváltó ok megszüntetése. A kiváltó ok a háborúk, a sok kisebb nagyobb fegyveres konfliktus Ázsiában és Afrikában. Hogyan szüntetné meg a háborúkat? Szíriával sem tudnak mit kezdeni, a többinek még csak a közelében sincsenek.

A kerítés mellett is nyitott lehet egy ország - lásd : hazánk - de ekkor nem a migránsok önkényes és parttalan benyomulása uralja a helyzetet , hanem a határait szuverén módon megvédő fogadó fél .

:-9
Szint nem írtam. Te a vöröset kedveled?

Csökkenteni kell? Akkor mi lesz a sok képzett orvossal, mérnökkel?
Így lenézi a rokonait, szelfis barátait?
Ez már a bukás jele.

Macedónia lezárta a görög határt:

http://bit.ly/1PFwgPx

Lehet, hogy Merkel erre várt, hogy ne neki kelljen meglépni hasonlót.

Oszt, mi lenne az az "európai megoldás", kedves mamika?

Most morbid példát fogok körvonalazni. Lehet, hogy igaz volt, lehet hogy legenda de a történetet nekem így mesélték el. A II. világháború idején az emberek a bombázások miatt a pincékbe voltak kénytelenek lakni és kevés volt az étel és ital és nagy volt a nyomorúság. Egy reggel egy ember észrevett egy kampót a plafon közelében és felakasztotta magát. Az azt követő héten másik három ember akasztotta fel magát. Aztán valaki elővett egy harapofogót és kitépte a kampót a falból. Utána már senki nem akasztotta fel magát pedig csak vissza kellett volna ütni a falba a kampót.
Ez hogy jön ide? Ha többen azt látják, hogy nem kell a saját hazájukban dolgozni, elég útrakelni és majd a fehérek eltartanak ugyanúgy a könnyebb megoldásnak tűnik mint ahogy a túlélés gelyett voltak akik inkább felakasztották magukat. A kiváltóok az idevándorlásra nem csak a háború, főleg onnan ahol nincs is háború.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés