„Nem bírom ezt tovább” – német szociális munkás a menekültekről

2016. január 20. 10:33
Egy német szociális munkás a menekülttáborban szerzett negatív tapasztalatairól, és ezek miatti csalódásáról írt az N24 német tévécsatorna honlapján. A fiatal nő elmondása szerint a menekültek agresszívek, követelőzőek, nem tartják be a megállapodásokat és lenézik a nőket.

„Ha őszinte vagyok, a munka azoknak a 90 százalékával, akikkel én találkozom, inkább kellemetlen, és sajnos nem olyan, ahogy korábban elképzeltem” – mesélt a hamburgi menekültszálláson szerzett keserű tapasztalatiról egy német nő az N24 német tévécsatorna honlapján.

A szociális munkás tavaly ősszel nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát a szálláson, mert tényleg segíteni akart az érkezőkön – írja az Index a német cikk alapján. Első tapasztalatai pozitívak voltak, igaz, a korai időkben még nem találkozott a menekültekkel.

Később azt a feladatot kapta, hogy segítsen a szálláson lakó ezerötszáz migráns szociális ügyeinek intézésében. Ekkor kellett szembesülnie azzal, hogy a valóság mennyire más, mint az általa a menekültekről alkotott kép. Négy pontba szedte problémáit.

Követelőzőek és agresszívak

A német nő szerint a menekültek extrém módon követelőzőek. Azonnal autót, házat szeretnének maguknak, ha pedig a segítők nem tudják teljesíteni irreális kéréseiket, agresszívvá válnak. Volt, aki éhségsztrájkkal, más öngyilkossággal fenyegetőzött. A szociális munkás arról is beszámolt, hogy az egyik kolléganőjét azzal fenyegették meg, hogy lefejezik.

Hamis adatokat adnak meg magukról

A menekültek sokszor megbízhatatlan információkat adnak meg magukról – közölte a nő. Gyakran kiderül, hogy egy menekült mást mond magáról az egyik, mást a másik szociális munkásnak. Egy migráns például, miután az alkalmazottól megtudta, hogy a nála lévő papírok a visszatoloncolásról szólnak, teljesen más papírokkal jelentkezett a következő szociális munkásnál.

Nem tartják be a megállapodásokat 

A német hölgy harmadik problémája az volt, hogy a menekültek nagy része nem tartja be azt, amiben megállapodtak. A menedékkérőknek jelentkeznie kéne orvosi vizsgálatra, a migránsok azonban nem jelennek meg a számukra kijelölt időpontban. 

Lenézik a nőket

A szociális munkás számára a legnagyobb probléma az volt, hogy a menekültek egy rész semmibe veszi a nőket. „Ha én nőként mondok nekik valamit vagy egy utasítást akarok adni nekik, alig figyelnek rám, azt azonnal elutasítják, és inkább egy férfi kollégámhoz fordulnak” – meséli. A migránsok rendszeresen a nők után fütyülnek, saját nyelvükön megjegyzéseket tesznek, melyeket a többiek hangosan röhögnek. Előfordult, hogy a menedékkérők telefonjaikkal fotózták a hölgyet, hiába tiltakozott, illetve kérte, hogy ne tegyék. A német nő szerint a helyzet egyre csak romlik.

A szociális munkás elmesélte, hogy néhány hónapja már nem hord szűk ruhákat, nem sminkeli magát. De nem csak külsején, hanem viselkedésén is változtatott. Nem megy a menekülttáborban olyan helyekre, ahol általában egyedülálló férfiak tartózkodnak, a lehető legtöbb időt az irodájában tölti, és már nem tömegközlekedéssel jár dolgozni, hogy elkerülje a molesztálást. 

„Nem bírom ezt tovább” – írja a hölgy a cikkben, aki habár társaival együtt többször jelezte a problémákat, nem kapott segítséget. Így nem maradt más választása, mint hogy felmondjon.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az index leszedte a cikket, vagy mi van?

Megvan az, csak rossz az itteni link.:)

Egyébként a migránssimogatók azzal szoktak érvelni, minden egyes újabb menekültes balhé után (lassan tele a padlás velük), hogy ez egy elhanyagolható kisebbség, ez alapján nem szabad megbélyegezni a legtöbbjüket, akik normálisak.

De én egyre inkább azt látom, ahogy napról napra tisztul a kép, és jönnek az újabb és újabb beszámolók, hogy a menekültek között az elhanyagolható kisebbség éppen a normális menekültek, a többségük alja népség és semmi keresnivalója Európában.

Az interjúalany nagyon életszerűen adta elő panaszait, nincs okom rá, hogy azok jogosságában kételkedjek.
Viszont, ha nálunk hasonló összetételű, életkorú, műveltségű stb. fiatalokból álló, összezárt csapat közé küldenénk be fiatal szociális munkás hölgyeket, kb. ugyanilyen tapasztalatokról számolnának be.
(Igaza volt Huntingtonnak, aki demográfiából vezette le a keleti társadalmi mozgásokat, arab tavaszt stb.)

Január 6.-a óta egyre több az ilyen cikk. Remélem a németek is olvassák őket. Lassan lavinává kezd dagadni a felháborodásuk. Ma mondta egy politológus hogy Merkelnek az a bazi nagy szerencséje hogy senki nem akar most kancellár lenni. Mindenki kivár, még nincs kormányváltó hangulat csak nagy frusztráltság. A kérdés hogy a migránsok által kiváltott frusztráció mikor fog átcsapni kétségbeesésbe. Szerintem a tavaszi tartományi választásokon nagyot fog bukni az összes történelmi német párt, utána el fog kezdődni a casting Angela helyére. Sajnos az AfD még nem elég erős, most valószínűleg a szociáldemokraták fognak jönni, akik borítékolhatóan még jobban feldühítik majd a németeket. Azután jön majd a radikális jobb.

Bocsáss meg, de te hol élsz? Valamilyen borsodi, cigányok lakta zsáktelepülésen? Mert ha róluk beszélsz akkor esetleg el tudom ezt képzelni. Viszont ha ezt egy irodában adnák elő gyorsan rendet csapnának a rendőreink.

Belegondolt ez az ostoba német kormány hogyan fogják ezeket kitoloncolni? Mert úgy tűnik az akarat már meglenne de nem nagyon tudják végrehajtani a kiutasításokat. Sok százezer tesztoszteronnal teli fiatal férfi. Nagy részük katonai kiképzést kapott, egy részük harcolt és talán gyilkolt is. Vesztenivalójuk nincs. Ez érdekes menet lesz.

Bár úgy lenne, akkor legalább nem nyilatkozgatna ostobaságokat.

Nem tudjátok Zsohárt dobta az a szír agysebész akibe annyire szerlmes lett hogy kiment elé Görögországba? kíváncsi vagyok hogy alakul a kapcsolatuk, nagyon szeretném Zsohárt burkában látni mint 2. feleséget. Amint pitát süt a 8 gyereknek.

Orbán abban a "szerencsés" helyzetben van, hogy '98 óta folyamatosan gyilkolják a karakterét, így akár az igazat is kimondhatja, ezzel nem ront a renoméján.
Másrészt nálunk a rendszerváltás módszeres kifosztást, és nem gazdagságot hozott, ezért a rendszerváltásban a 'jó zsaru' szerepét eljátszó liberálisok sem tudják annyira uralni a közvéleményt, mint nyugat-Európában, ezért Orbán mögött állandó a támogatás a médiában felépített pária-szerepe ellenére is (vagy ki tudja, egy ideje talán pont azért)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés