Több ezer migránst bicikliztetett volna vissza Oroszországba Norvégia

2016. január 20. 8:05
Ötezerötszáz, korábban Oroszország felől biciklivel és más úton Norvégiába érkezett migráns kitoloncolását kezdte meg a skandináv ország. Eredetileg azt tervezték, hogy biciklivel küldik át a határon őket a mínusz harminc fokban, mivel hivatalosan sem gyalog, sem semmilyen járművel nem léphetnék át a határt, de végül buszokkal kezdték meg a szállítást.

Kitoloncolta az első tizenhárom olyan menedékkérőt Norvégia, akik Oroszország felől érkeztek az országba – írja a BBC. Egy novemberi rendelkezés értelmében a biztonságos harmadik országon keresztül érkezőket ugyanis kitoloncolják: 5500 ilyen migráns van Norvégiában. A kitoloncoltakat buszokkal szállítják vissza Oroszországba, mivel Oroszország beleegyezett a szabályok felfüggesztésébe.

A kitoloncolásra várok között több olyan is van, akik biciklivel keltek át a norvég-orosz határszakaszon korábban, és a BBC cikke szerint majdnem úgy alakult, hogy így is kell visszatérniük a mínusz harminc fokos hidegben: a hatályos szabályok szerint papírok nélkül ugyanis sem gyalog, sem szállítójárművekkel nem kelhetnének át a határon. Eredetileg is ezért keltek át ilyen módon, a kiskaput kihasználva a migránsok a két ország határán.

A kitoloncoltaknak a orvég menekültügy vezetője szerint van orosz vízumuk vagy egyéb érvényes dokumentumuk, amellyel Oroszországban tartózkodhatnak. „Hogy mi történik ezután az az oroszokon áll” – mondta.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

-30 fokban bicikliztetni őket már elérte volna azt a szintet, ahol az erőből értő muszlimok is meggondolják, hogy megéri-e.
Azért jobb a busz, humánusabb.

Aztan ezert majd egyszer Ivan is kerni fog valamit cserebe :)

Amugy meg mi tortenne? Lejar a vizumuk ropulnek, az oroszok nem fognak pocsolni veluk.

Próbáljon már meg a Mandiner egy rendes helyesírással rendelkező hírszerkesztőt alkalmazni: egy magára valamit is adó hírportál, főleg egy konzervatív, nem engedhet meg magának ilyen igénytelenséget.

Vajon Norvégia miért nem akarja feljavítani - felhígítani - saját népességét bevándorlókkal? Náluk sem jobb a születési ráta, mégsem aggódnak. Lehet, hogy nekik nem diktálnak kívülről.

Ha belegondolsz, a bicikli érték, azzal azért lehet valamit kezdeni. Amúgy ez akár kiindulópont is lehet egy "mi a különbség a migráns és a bicikli" típusú eszmefuttatáshoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés