Tusk: Két hónap alatt bedőlhet Schengen

2016. január 20. 13:40
Donald Tusk szerint a migrációs válság kezelése két hónapon belül meghaladhatja az EU problémakezelési képességét.

Az Európai Parlament plenáris ülésén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arról beszélt, hogy a migrációs válság két hónap alatt meghaladhatja az Európai Unió problémamegoldó, illetve teljesítőképességét. Szerinte működhet a mostani stratégia, de ha nem, akkor bedőlhet a schengeni rendszer, vége lehet a szabad mozgásnak Európán belül.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Asszongya:"Az Európai Parlament plenáris ülésén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arról beszélt, hogy a migrációs válság két hónap alatt meghaladhatja az Európai Unió problémamegoldó, illetve teljesítőképességét. Szerinte működhet a mostani stratégia, de ha nem, akkor bedőlhet a schengeni rendszer, vége lehet a szabad mozgásnak Európán belül."

Már most is a nemzetállamok bírkóznak meg a kérdéssel mivel nincs EUs megoldás csak a törökök kaptak 3 milliárd eurót a semmiért.

Megoldás az lenne, hogy ha 1) teljesen lezárnák az EU külső határait
2) Szíriába vagy Irakban létrehoznának egy akár 10 millió személy befogadására alkalmas tábort, ahova az összes 2015. eleje óta jött bevándorlót áthelyeznék.

Ami sosem lenne tele, mert az észak és közép afrikaiak gazdasági menekültek a lakásért, kocsiért és a segélyért indultak útnak nem buli nekik valóban menekültként élni.

Ne keverjuk a szabad mozgast az ellenorizetlen mozgassal.

Nekem boven szabad mozgas az, ha mutatok egy utlevelet vagy szemelyit a hataron.

De ha EUn belul hatarellenorzest csinalnak, az ugyan miert is lenne jo egy olyan problemara ami ellen ugy kene vedekezni hogy a KULSO hatarokat ellenorzik?

Mondjuk ha a belso hatarokat is ugy zarjatok mint a kulsoket sok koszonet abba se lesz.

Nem kell semmilyen útlevél.
A mai technika mellett elég egy csipes kártya és egy leolvasó. A határon beteszem a beolvasóba és azonnal jelzi, tárolja a határ átlépőt. Ha pedig nem megfelelő - arc, ujjlenyomat azonosító - akkor jelez és az illetőt lekapcsolják.

Hogy jött ki a "két hónap"? Mi lesz március 20-án?

Bár az sem utolsó dolog. A nyolcvanas években volt egy életrajzi film Kálmán Imréről, egy jelenet maradt meg bennem, mert annyira túljátszotta, és agyonhangsúlyozta a Kálmánt alakító színész. Valaki megkérdezte tőle, hogy messzire megy-e? "Á, csak kiugrom ide Bécsbe!" Vakulj proletár az Úr 1985. évének Magyarországán!

Nyilvan okoz kellemetlenseget, de nem tobbet mint egy autopalya lejaro/feljaro, majd alkalmazkodnak a megnovekedett forgalomhoz es beallitanak par posztot.
Dugot se okoz tobbet mint barmilyen nagyvarosba bejutni reggel/este korgyurun.

Azt mondjuk tovabbra se ertem hogy gondoljak, hogy majd a belso hatarokon megallitjak Alibabat ha mar az elvileg szigorubb kulson se sikerult.

Még két hónap?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés