A németek döntő többsége irányváltást szeretne migrációügyben

2016. január 22. 12:46
Csak a német lakosság 15 százaléka áll ki az Angela Merkel által képviselt migrációs politika mellett egy felmérés szerint, ráadásul a CDU/CSU szavazók kilencven százaléka elutasítja azt. A lakosság fele, a kormánypárti szavazók kétharmada azonban személyében támogatja Merkelt. A németek több mint fele zárná le az ország határait.

A német lakosság 79 százaléka váltást sürget a menekültpolitikában, Angela Merkel kancellár irányvonalát pedig csupán 15 százalék támogatja egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Az Emnid közvélemény-kutató intézet adatai szerint a Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség szavazói a lakosság egészét jellemző mértéknél is nagyobb arányban sürgetnek irányváltást, 90 százalékuk véli úgy, hogy a kancellárnak változtatnia kell a menekültpolitikában.

Ugyanakkor a CDU/CSU-szavazók 67 százaléka úgy véli, hogy továbbra is Angela Merkel a megfelelő személy a kancellári tisztségben. A lakosság egészét tekintve 53 százalékos a politikus támogatottsága, míg 42 százalék szerint más kancellárra van szüksége Németországnak.

A lakosság többsége támogatja a határzár gondolatát

A lakosság többsége támogatja a határzár gondolatát, 33 százalék szerint Németországnak is le kell zárnia a határait a menedékkérők előtt, ha más uniós tagállamok így tesznek, további 24 százalék szerint pedig Németországnak a többi tagállam lépéseitől függetlenül is le kell zárnia határát. A lakosság alig harmada, 35 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy nyitva kell tartani a határt a menekültek előtt.

Az N24 hírtelevízió megbízásából készített felmérés alapján erősödik az aggodalom, hogy a menekültek túlterhelik Németországot. Ezt jelzi, hogy a tavaly tavaszi 23 százalékról 48 százalékra emelkedett mindazok aránya, akik tartanak attól, hogy túl sok menekült érkezik az országba, és 74 százalékról 49 százalékra süllyedt mindazok aránya, akik szerint az ország megbirkózik a menekültválsággal. A reprezentatív felmérést szerdán végezték, ezer ember megkérdezésével.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bundesmutti Németország szemfedője, amihez a posztolt kép is hozzáillik.

Nincs felépített ellenfele, sajnos, maradni fog.

az a kerdes hogy akkor kiket is kepvisel o tulajdonkeppen...

Hát, egy ideje nem tűnik kancellárnak, csak egy fáradt öregasszonynak, akinek nagyon nyomja valami a lelkét, és kényszerpályán van. Egyszer kiderül, mi az oka.

A németeknél nagyon lassan esik le a húsz fillér. Még félúton van.
Jó, hogy ilyen véleményt is hall Merkel:


"Angela, tönkreteszed Európát! – így fakadt ki a német kancellárra és a CDU elnökére a bajor testvérpárt, a CSU volt első embere, Edmund Stoiber."
nol.hu

És európát......

Márciusban a tartományi választásokon lehet, hogy nagyot fog csalódni Merkel, de akkor sem fog megbukni. Az ellenfeleit előrelátóan elpaterolta a közeléből.

Ezért értelmetlen a kérdés, hogy hova akar menni a migráns, amikor a migráns tudja, hogy csak akkor engedik be az eu területére, ha az osztrákokhoz vagy a németekhez akar menni. Most mind oda akar menni. Aztán, ha bent van, úgyis oda megy, ahova akar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés