Hazautaznak az iraki migránsok: nem tetszett nekik a német menekülttábor

2016. január 23. 12:07
Elégedetlenek voltak a német menekültszállás körülményeivel a Euronews által megkérdezett iraki migránsok, ezért inkább hazatérnek Erbílbe. Azt mondják, ott most nyugodt a helyzet.

„Szörnyű táborokban tartják itt az embereket. Nincs hely aludni, fürdeni vagy pihenni” – mondta az egyik iraki menedékkérő a Euronews-nak Németországban, mielőtt hazaindult volna a családjával Irakba. Mások arra panaszkodtak, hogy hónapok óta hiába vártak menekültstátuszra.

Egy berlini utazási iroda azt közölte, hogy elég sokan repültek vissza Erbílbe. Jelenleg heti egy repülőjárat van Berlin és Erbíl között, nagyjából 300 euróba kerül egy egyirányú jegy.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És még az időjárás sem normális. :)

(Inkább ezt kellett volna terjeszteni a kiindulási területeken, nem a Merkel-szelfiket...)

Szerintem erre simán összedobják a segílykét.

Most már nem lesznek ott életveszélyben a kis drágák?

Egyetértünk a lényegben, de egy nő miért ír le ilyen trágárságokat?
Anélkül is érthető lenne a mondanivalód!

:(

Szerintem pszichiátert kellene cserélned, mert a mostani igen rosszul kezel...

Az összes magyar adón le kell majd adni:napenergiával van fűtve a napsütéses India,nem kell ott a tűzifát lopni,nem kell a Flórinak a pénzzel elszámolni, mert segély az semmi,És még le is nézhetnék a romák az indusokat, mert ők Európából jöttek.
E megoldás akkor is nyereséges lenne, ha elsőosztályú repülőkegyet váltanánk valamennyinek.

Remélem Irak-ban is nézik az EuroNews-t.

Egyébként több riportban olvastam hogy tényleg borzalmas körülmények vannak a német menekültszállásokon. Azon kívül hogy túlzsúfoltak állítólag borzalmas mocsok van a vizesblokkokban (pedig naponta takarít külsős cég) és rendszeresek a nagyon komoly csetepaték. Plusz akinek nő rokona van az gyakorlatilag állandóan vele kell legyen mert különben rögvest megerőszakolják a hozzátartozót. Szerintem ettől a török menekülttáborban, ami egy konténer tábor és folyamatos ott a rendőri jelenlét, jobbak a körülmények. Lehet hogy több pénzt kapnak Németországban, de mindemellett az is lehet hogy az életminőségük ott rosszabb.

Aki meg Iraki az mehet haza, a shíta területeken béke van és prosperitás. Nem is értem miért engedik be az Irakiakat a németek.

A sortűz most még valóban kivitelezhetetlen, de ha egész Európában győz a radikális jobboldal akkor nem hiszem hogy szép szóval fogják megállítani a csürhét. Márpedig ez lehet hogy előbb bekövetkezik mint sokan gondolnák. Pontosan a migráncsok miatt akiket a jobboldal gyöngítése okából hoz ide a liberális baloldal.

"Wir Schaffen das".

No, nézzük, hogy is van ez? A családos ember nem engedheti meg magának ezt a vendégséget, az ilyen vendéglátást.
A molesztálók természetesen maradnak, ezért kapják a zsozsót és a nőnemű zsákmányt.
Velük mi lesz? Mivé válnak Merkel simogató kacsói alatt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés