Migráció: Seehofer komolyra fordította a szót

2016. január 25. 21:32
Kedden hivatalos levélben fogja felszólítani a német szövetségi kormányt Bajorország azért, hogy az a menekülthullámra tekintettel gondoskodjon a hatékony határőrizetről. Ha ez nem teljesül, akkor az alkotmánybírósághoz fog fordulni.

Bajorország szövetségi állam kedden hivatalos levélben felszólítja a német szövetségi kormányt, hogy a menekülthullámra tekintettel gondoskodjon a hatékony határőrizetről, és alkotmánybírósághoz fordul, ha nem teljesül követelése – jelentette be hétfőn Münchenben Horst Seehofer bajor miniszterelnök. Közben a menekülthullám jelentősen csillapodott, a határőrizetért felelős szövetségi rendőrség hétfői adatai szerint előző nap ezer alatt volt az országba belépő menedékkérők száma, amire hónapok óta nem volt példa.

Horst Seehofer pártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi ülése után tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a szavai szerint fékezetlen menekülthullám „próbára teszi a társadalmi és politikai stabilitást”, ezért azonnali fordulatra van szükség a menekültpolitikában. A Bajororoszágban egyedül kormányzó CSU elnöke hozzátette, hogy valamennyi politikai és jogi lehetőséget megragadnak a fordulat kikényszerítésére. Mint mondta, nemzeti szintű intézkedéseket kell tenni a menekülthullám feltartóztatására. Ezek nem állnak ellentétben válság európai uniós és nemzetközi rendezését célzó erőfeszítések, és amíg ezek nem vezetnek eredményre, Németországnak saját hatáskörben, nemzeti szinten kell lépnie – fejtette ki az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártjának elnöke.

A szövetségi rendőrség adatai szerint vasárnap 709 menedékkérő lépett be az országba. Szombaton 1201 ember érkezett, január eleje óta pedig összesen 49 600. Az idén eddig így naponta átlagosan 2066 menedékkérőt vettek nyilvántartásba, ami éves szintre vetítve azt jelenti, hogy bő 750 ezer újabb menedékkérő érkezhet Németországba. Tavaly 1 091 894 menedékkérőt vettek nyilvántartásba. Ekkora tömeg érkezésére nem volt példa a modern menekültügy németországi történetében. 

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre inkább úgy érzem, hogy ügyesen taktikázik. Még a végén ő lesz a következő kancellár.

Kezd élessé válni a német helyzet.
Csak emlékeztetőnek szánom Orbánnak több, mint egy hónapja tett kijelentését: a migráns probléma német kérdés.
Ezt akkor Merkel lesöpörte, miként azóta is minden aggódó hangot.
Az újabb fejlemények tükrében várom, hogy mikor tűnik el Angela a képből. Az ugyanis két esetet jelezhet.
1. Angela mentálisan összeomlott.
2. Erőszakkal félreállították.
A német állapotok miatt arra nincs mód, hogy kivárják a választásokat.

Ha ez így megy tovább, nincs kizárva, hogy földrengés szerű változások következzenek be a német politikában, amely akár az ország szakadását is jelentheti. A bajorok kiakadtak.
Bajorország már a II.v.h. előtt is renegát volt.

Csak nyálcsorgatási célból vetek fel egy formációt.
Mi lenne, ha összeállna egy középeurópai föderáció, amelynek tagjai a V4-ek mellett Bajorország és Ausztria lenne?
Nem kell komolyan venni, pedig Európa józanabbik felét jelenthetné; neoliberális elhajlás nélküli, valódi demokrácia!
Siker garantálva.

Seehofer kancellár szeretne lenni, de a migránsozás kevés lesz hozzá. Ennyi.

Ki lesz Merkel utódja? Szerintem már ezen fő a németek feje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés