Völner: A migrációs politika miatt nem lehet megvonni az uniós forrásokat

2016. január 25. 7:31
Több ország is a források megvonásával fenyegetőzik, de az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a migrációspolitikai álláspont miatt nem vonhatják meg Magyarországtól az uniós forrásokat.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szerint a menekültpolitikai álláspont nem elég jogalap ahhoz, hogy megvonják Magyarországtól az uniós forrásokat. Völner Pál az M1 aktuális csatorna esti műsorában ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy több ország is a források megvonásával fenyegetőzött. Közölte, a felzárkóztatási támogatások más ok miatt járnak egy országnak, az egyenlőtlen piaci verseny miatt adják, ha ezeket megvonnák, akkor megsértenék az ország uniós csatlakozási egyezményét.

A kvóta elutasításával kapcsolatban kifejtette: káros precedenst teremtett volna az intézkedés az unióban, illetve a határozatot az uniós jogalkotási rendtől súlyosan eltérve hozta meg a belügyminiszterek tanácsa. Emiatt a kormány december elején beadta a luxemburgi bíróságnak a keresetet, álláspontja szerint az áprilisban, májusban jelent meg az értesítőben, majd nyáron, vagy ősszel tűzhetik napirendre a tárgyalást.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés