Fico: Rituális öngyilkosságot követ el az EU

2016. január 26. 13:19
A migránsválság jelenlegi kezelésével rituális öngyilkosságot követ el az Európai Unió – jelentette ki Robert Fico egy keddi interjúban. A szlovák miniszterelnök szerint ugyanakkor a schengeni határok védelme érdekében fel kell gyorsítani a közös európai határ- és partiőrség létrehozását.

Rituális öngyilkosságot követ el az Európai Unió azzal, ahogyan a migránsválságot kezeli – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök abban az interjúban, amelyet a Právo című cseh napilap közölt kedden. „Lehet, hogy olyan kifejezést használok, amelyért megint bírálni fognak, de az az érzésem, hogy mi most az Európai Unióban rituális öngyilkosságot követünk el” – mondta Fico arra a kérdésre válaszolva, mit szól Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének a nyilatkozatához, miszerint az EU-nak csak két hónapja van a migránsválság megoldására.

A szlovák kormányfő kifejtette: a nyilatkozatot úgy értelmezi, hogy Tusk most elsősorban azt figyeli, működik-e az EU és Törökország között migránsügyben kötött megállapodás, illetve ez a leghatékonyabb megoldás-e. Fico szerint ez tévedés. „Ha azt gondoljuk, hogy ez a legjobb gyógymód migránsok további millióinak fenyegetésére, amelyek az ENSZ szerint várhatóan Európába érkeznek, akkor valószínűleg mindnyájan tévedünk” – szögezte le a politikus. 

Fico: Fel kell gyorsítani a közös európai határőrség létrehozását

Fico meg van győződve arról, hogy fel kell gyorsítani a közös európai határ- és parti őrség létrehozását, amely „biztosítaná a schengeni határok őrzését ott, ahol a nemzetállam erre nem képes”„Attól tartok, hogy ha az európai egység (határőrizet) csak valamikor 2016 végén vagy 2017-ben jön létre, akkor Európa az említett rituális öngyilkosságot valóban elköveti” – vélekedett a kormányfő.

A szlovák miniszterelnök megismételte azt az álláspontját, hogy a menekültek kvóták szerinti elosztása hibás, értelmetlen megoldás, és Szlovákia határozottan elutasítja. Úgy érzi, mintha az Európai Unióban nem is lenne akarat a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet határainak megvédésére, s mindenki csak arra vár, ki viszi el a balhét. „Országainkra, tehát Szlovákiára, a Cseh Köztársaságra, Lengyelországra és Magyarországra azért mutogatnak ujjal, mert megengedték maguknak a probléma világos megnevezését” – húzta alá Robert Fico. „A helyzet alakulása azonban azt mutatja, hogy igazunk volt” – tette hozzá.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is így vagyok vele.

Egyszer élném meg, hogy ezt magadtól vetnéd fel, nem pedig tromfként...

Szerencséje, hogy nem a mohamedánok elé került az ötlete.
A radikálisok azt is lefejezéssel jutalmazzák, ha "hitetlen" veszi a szájára Allah nevét.
Bár ki tudja, egy kis tolerancioktatást megérdemelt volna.

Az EU- nak az olaszoknál is van külső határa. Nem az átterelés a cél hanem a hatékony lezárás. Kisebb csoportok Albánia felől Otranto- ba szállnak most partra.

Nem mondja ki nyíltan senki, de nálunk és egy-két szomszédos országban a muszlim bevándorlás fúziós etnikai reakcióra vezetne.

Bámulatos, hogy akik egy-két éve még kórusban fikázták Ficót, most példaképnek tekintik őt. A gerinc manapság olyan, mint a wc-papír: használat után eldobandó.

"Van kérdés?"
Van, például ezért is:
http://dcgazette.com/2014/musl..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés