Halára késeltek egy menekültszálláson dolgozó nőt Svédországban

2016. január 26. 13:03
Halálra késeltek egy fiatal dolgozót a svédországi Mölndalban található menekültszálláson. A táborban olyan kiskorú migránsokat szállásolnak el, akik gyám nélkül érkeznek az országba. A gyilkosság gyanúsítottja is egy fiatal migráns, akit hétfőn letartóztatott a rendőrség. A támadás oka egyenlőre ismeretlen.

Belehalt sérüléseibe egy 22 éves svéd nő, akit a Göteborg közelében található mölndali menekültszálláson késeltek meg. A támadás után a sérültet azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A táborban, ahol az áldozat dolgozott, olyan 14-17 év körüli menekülteket szállásolnak el, akik felnőtt gyám vagy hozzátartozó nélkül érkeznek az országba.

Egy fiatal migráns a gyanúsított 

A gyilkosság gyanúsítottja szintén egy tinédzser migráns, akit hétfőn le is tartóztattak, ám a támadás okát, az elkövető korát és nemzetiségét egyenlőre nem tette publikussá a rendőrség.

A svéd miniszterelnök is a tragédia helyszínére sietett

A tragédia után a helyszínre látogatott Stefan Löfven svéd miniszterelnök, aki elítélte a támadást, azonban hozzátette: „túl korai” lenne bármilyen következtetést levonni az esetből, ugyanakkor mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a személyzet és a menekültszállás lakói biztonságban érezhessék magukat.

A késelés épp aznap történt, mikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások rendőrségi figyeléséhez.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ártatlan, bociszemű, üldözött gyermekek ezek, biztosan csúnyán nézett rájuk.
Kellett ez nektek, svédek?
Szegény lány.

Azok soha. De szerencsére le lehet váltani őket.

" azonban hozzátette: „túl korai” lenne bármilyen következtetést levonni az esetből,"

Kedves svéd miniszterelnök úr!
Tetszik tudni, a svéd fiatalok gyakran szoktak gyilkolászni Svédországban, ezért a legmesszebbmenőkig megértem, hogy az eset semmilyen értelemben nem lehet alapja annak, hogy ideje lenne a migránsokkal összekötni a konkrét eseményt.
További jó munkát önnek és csak így tovább!

Az egészben az a legszebb, hogy lehet nem is 15 éves volt. A jelenlegi szabályozás szerint el kell, hogy fogadják az "egyedül érkező menekült fiatalkorú" által bemondott adatot.
Jelen esetben is nyilván más lesz az ítélet, ha mint 15 évest ítélik el, mint ha (esetleg a tényeknek megfelelően) nagykorúként áll a bíróság elé.

Ismerősöm látott olyan magát 14 évesnek mondó migránst az újságban, aki ránézésre is fiatal harmincas volt.
A rendőrök is azt mondják, hogy ez nagyon nincs így jól, de a politikusoknak ez a téma még túl érzékeny, ezért mellébeszélnek.

Birkák ezek a svédek...

Miután pedig a zöme papírok nélkül érkezik (mint az elkövető is), nem tiszta a "küldő" ország sem, így kiutasítani sem lehet őket.
Nagyon kitalálták a "tuti bulit"...

De az volt, méghozzá nagyon csinos.
Kaptam egy linket:

http://www.friatider.se/alexan..

Nem mondok semmit.

Értem. Mondjuk nem látszik rajta, hogy nem "árja".
Persze ez semmit nem von le abból, hogy utolsó és aljas dolog volt amit ez a féreg csinált szegény csajjal, aki azért volt ott, hogy segítsen nekik.

Pusztán érdekességként, mint az eredeti cikkből kiderül, a 22 éves áldozat családja Libanonból érkezett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés