Külön szállása lesz a meleg, leszbikus és transznemű menedékkérőknek Nürnbergben

2016. január 26. 7:22
Egy helyi leszbikus-meleg egyesület nyit menekültszállást az LMBTQ-közösséghez tartozó menekülteknek Nürnbergben. Az önkormányzat által finanszírozott szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része „sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét”.

Leszbikus, meleg és transznemű menedékkérőknek nyitnak szállást a németországi Nürnbergben – jelentette hétfőn a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság.

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi leszbikus-meleg egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást. Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be, köztük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában nemi identitása miatt bántalmaztak, és egy meleg iraki, aki egy Nürnberg környéki befogadóállomáson találkozott azzal a homofób bandával, amely már hazájában is gyötörte szexuális irányultsága miatt.

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része „sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét”, akik így „állandó stresszben” élnek – mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás a szexuális kisebbségek tagjainak. Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztályán döntenek arról, hogy ki költözhet be – áll a BR beszámolójában.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem, lesz hír a kurvajó orgiákról is, amik majd ezeken a szállásokon lesznek.

Nem tudtam mi hianyzott.

A menekültnek nem kell "jónak" lennie, mert menekült. Sérült a kis lelke, nem szabad az alapfunkciókon túl bármit is elvárni tőle. Ez ott a módi. Ehhez még azt is hozzá tudom képzelni, hogy azért sem követelnek meg tőlük bizonyos normákat, mert - önmaguknak bevallva vagy bevallatlanul - lenézik őket.

André, hol vagy?
Most örülj igazán hogy ebben a "homofób diktatúrában" élhetsz!
Amúgy az agysebészek és a mérnökök is külön táborba kerülnek?

A terroristák meg velünk élnek, vagy hogy lesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés