Lefoglalnák a menekültek 10 000 korona feletti vagyonát Dániában

2016. január 26. 10:02
Úgy igazságos, ha a nagyobb vagyonnal érkező menekültek anyagilag hozzájárulnak az ellátásukhoz a menedékjogi eljárás alatt – mondta Inger Stojber dán bevándorlásügyi miniszter hétfőn az Európai Parlamentben. A dán törvényhozás kedden dönt az ezzel kapcsolatos új jogszabályról.

Az Euronews beszámol arról: kedden szavaz a dán törvényhozás arról az új jogszabályról, amely lehetővé teszi, hogy az ellátás fejében lefoglalják a menedékkérőktől a tízezer korona feletti készpénzt, illetve az ezt meghaladó értékű értéktárgyakat. A jegygyűrűket és a többi érzelmi értéket képviselő tárgyakat nem vennék el. A javaslat értelmében továbbá nehezebb lenne a családegyesítés is Dániában.

A dán bevándorlásügyi miniszter, Inger Stojber hétfőn az Európai Parlamentben azzal érvelt a javaslat mellett, hogy úgy igazságos, ha a nagyobb vagyonnal érkező migránsok anyagilag hozzájárulnak az ellátásukhoz a menedékjogi eljárás alatt. Dániában nagy felháborodást keltett a javaslat, sokan utcára vonultak miatta. 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom jön majd a Nagy Felháborodás Ban Ki Mun és többek közt az AI részéről.
Pedig a képlet nagyon egyszerű. Egy átlag dán (és svéd) állampolgár nem kap segélyt addig, amíg a vagyona egy meghatározott összeget elér.
Amíg el nem adja a "felesleget", nem kap segélyt.

Miért lenne akkor ez másképp a migránsok estében??

A pozitív diszkrimináció is diszkrimináció...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés