Szétosztaná a tartományokban az észak-afrikaiakat a vesztfáliai belügyminiszter

2016. január 26. 16:47
Arra panaszkodik Észak-Rajna–Vesztfália szocdem belügyminisztere, hogy a Németországba érkező marokkói és algériai migránsok legnagyobb része a tartományban köt ki. Ez azért nincs jól Ralf Jäger szerint, mert az észak-afrikaiak közt a legtöbb az egyedülálló férfi, és ezek a csoportok az átlagnál problémásabbak. A miniszter azt szeretné, ha gyorsan hazaküldenék, de addig is igazságosan elosztanák az észak-afrikaiakat a tartományok között.

A Németországba érkező marokkói menedékkérők 80 százaléka, és az algériaiaknak is nagyjából a fele végül Észak-Rajna–Vesztfáliában köt ki, és ez az arány egyre emelkedik – panaszkodik a tartomány szociáldemokrata belügyminisztere. Ralf Jäger azért nem örül ennek, mert az észak-afrikaiak között a legnagyobb az egyedülálló férfiak aránya, és ezek a csoportok az átlagnál jóval problémásabbak – ahogy az a kölni események kapcsán is kiderült.

Az észak-rajna–vesztfáliai belügyminiszter szerint nem igazságos, hogy csak néhány tartomány fogadja ezeket az embereket, ezért az észak-afrikaiakat méltányosan szét kellene osztani a német tartományok között.

A kölni és düsseldorfi hatóságok adatai szerint az újonnan érkező észak-afrikai menedékkérők nagy része bűncselekményeket követ el. A férfiak közül néhányan már évek óta úton vannak Európában, és több országban is beadtak menedékkérelmet.

A menedékeljárás hosszú ideig, átlagosan 14-15 hónapig elhúzódik, ez pedig jó lehetőség azok számára, akik „vissza akarnak élni a Willkommenskulturral”, és bűnözésből akarják fenntartani magukat – mondta Jäger. Hozzátette: ha a menekültstátusz elutasítása ellen még jogorvoslattal is élnek az érintettek, akkor az ügy jogerős lezárása évekig is eltarthat. Mivel az észak-afrikai migránsoknak nem túl sok az esélyük, hogy megkapják a menekültstátuszt, így az ő eljárásaikat a nyugat-balkániakéhoz hasonlóan fel kellene gyorsítani – vetette fel a miniszter.

Jäger szerint ha pár hónapon belül visszaküldenék a hazájukba azokat, akiknek nincs esélyük a menedékjog elnyerésére, akkor nem lenne olyan csábító lehetőség a pitiáner bűnözőknek, hogy menedékkérőként Európába jöjjenek – foglalja össze a FAZ.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Was für ein Diskrimination ist es, Herr Jager?
(Bocs, nincs umlautom)

Ki kell őket képezni színesfém-begyűjtőnek, akkor két ficki-ficki party között lekötik magukat a Deutsche Bahn vezetékeinek összeszedésével. Elismert szakértőket tudunk küldeni!

Sok a férfi?
Problémásak?
Én aztán el nem hiszem.
Mind egyetemet végzett.

(Tiszta szívemből sajnálom a német gyalogokat, a vezetőiknek még mindig csukva az egyik szemük, a másik Merkelre mered, pénz beszél, gyalog szenved.).
A sakkban sem a tisztet áldozzuk fel esőként.

Sőt, az egyik szakmabeli miniszter is volt már, garantáltan érti a csíziót!

"Szétosztaná az észak-afrikaiakat a vesztfáliai belügyminiszter+" Merkelt?
Európában egy is sok belőle.
A migránsok között kellene szétosztani, ők biztos lelkendezve fogadnák és visszamennének a szülőföldjükre.

Nem kellett volna beengedni őket és akkor most nem lenne mit szétosztani. Amikor ugyanezek a Keletinél randalíroztak az nem volt gond, ugye?

A ballib őrület úgy gondolta, hogy majd jól átveri a természet törvényeit.

1) Már bejutottak és eltüntek
2) Albániából Otranto- ba hajókáznak.

Algéria és Marokkó is stabil országnak tekinthető, nem szétosztani kell az innen érkezőket, hanem gyorsan hazaküldeni. A német "oltalom" csak a háború által érintett országok (elsősorban Szíria) polgáraira vonatkozott. Nem értem, hogy miért nem ragaszkodnak ehhez, a tétovázással csak a többieket bátorítják. ( Múltkor hallottam, hogy repjegy Törökországba kb. 40, ott buszjegy a tengerig 10 Euro, aztán jöhet az alkudozás a csónakosokkal...Nem egy őrült összeg.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés