Csehország visszaszállítana hozzánk egy menedékkérőt

2016. január 28. 20:33
Nem sikerült bizonyítania a cseh bíróságok előtt, hogy Magyarország nem biztonságos ország, ahol embertelen a menedékkérőkkel szembeni bánásmód, ezért Csehország visszaszállíthat hazánkba egy innen oda átvándorolt menedékkérőt.

A cseh alkotmánybíróság elutasította annak az afgán menedékkérőnek a panaszát, aki emberi jogainak megsértésétől tartva nem akarta elfogadni a cseh hatóságok döntését, hogy visszaszállítsák őt Magyarországra, közölte a brünni székhelyű testület csütörtökön a honlapján. A cseh belügyminisztérium a dublini egyezményekre hivatkozva tavaly szeptemberben úgy döntött, hogy az afgán férfit Csehországból visszatoloncolják Magyarországra, mert menedékkérelméről a magyar hatóságok illetékesek dönteni.

Az afgán állampolgár, aki Magyarországon keresztül került Csehországba, tiltakozott a döntés ellen, és azt állította, hogy Magyarország nem biztonságos ország, ott embertelen bánásmód fenyegeti. Állítása szerint Magyarországon tavaly a migrációs válság idején módosították a menekültekkel szembeni bánásmódot szabályozó törvényeket, és az új szabályozás állítólag rendszerhibákat mutat ki.

A cseh alkotmánybíróság szerint azonban ezt az állítását nem sikerült bizonyítania, ezért panaszát a testület alaptalannak minősítette és elutasította. Az afgán menekült azután fordult a legfelsőbb bírósági testülethez, hogy panaszát a Hradec Královéban működö regionális bíróság elutasította.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaj nekem, ha ezt befogadjuk, akkor precedens lesz, hogy Nyugat-Európából ide küldjék a többit is.

..."afgán állampolgár, aki Magyarországon keresztül került Csehországba"...

Szóval ez a fickó teleportált egyszer ide Afganisztánból, aztán meg innen Csehországba.
Az is lehet, hogy Magyarország határos Afganisztánnal meg Csehországgal is.
Várom a cseh bíróság bizonyítékait a két állítás egyikéről legalább.
Ha nincs, tartsák meg.
Ha az első igaz, jöhet, szabadalmaztatjuk a teleportálást.
Ha a második, akkor is jöhet, mivel nagyobbak lettünk, mint Trianon előtt.

Ja, a csehek visszaadták a Felvidéket.
Freudi elszólás.

Lehet az is. Varázsszőnyegen.:)

https://youtu.be/HUKyE1rQy1E

Biztos nálunk regisztrált és Dublin III-ra hivatkozva küldenék vissza. Nagyon fogas kérdés, a V4-ben szövetségesek vagyunk, és több ország is örülne annak, hogy ez a csoport szétesne. A másik oldalon meg nem lehet tudni, hogy az egyet nem követné-e ezer...Valamilyen diplomáciai úton a háttérben kellene elsimítani a dolgot.

Egyelőre menekültekről-bevándorlókról nincs a cseheknek olyan törvényük, hogy teljes vagyonelkobzás mellett deportálni kell őket a saját házukból, míg a magyarokkal szemben van ilyen.

Rendben van ez így. Ha hitelesek a papírjai, valamikor beengedtük, vállalnunk kell érte a felelősséget. Küldjék vissza, mi meg azonnal levisszük a déli határhoz (ha Szerbiából jött akkor a szerb határhoz, ha Horvátországból jött, akkor meg oda). Kirakjuk a határátkelőn pont a határvonal innenső oldalára, kap egy kis kóser kajacsomagot, mögé állítunk tíz gépfegyveres katonát és jó utat kívánunk neki. Humánus, tisztességes, egyszerű eljárás.

Én azzal értek egyet, aki a nem létező Cseh- magyar illv. Iraki-magyar határra hívta fel a figyelmet.
Azért sem kéne precedenst kreálni, mert mi van, ha a csehek a kvótát mégis elfogadják és utána meg ide fogják akarni toloncolni?

Ha toloncolni akarnak, küldjék a görögökhöz, bár a repülőjegy az kicsit drágább.

szerintem nem kellene figyelmen kívül hagyni a mértékadó nyugati lapok és a hazai ellenzék véleményét. ebben az országban tombol a diktatúra, az idegenellenesség napról napra növekszik, és az ország polgárai közül sokan újra nyitnák a koncentrációs táborokat is. inkább tegnap, mint ma.


hát kérdezem én, tisztelt bíróság: szabad egy ártatlan menekültet ebbe a helyzetbe belekényszeríteni? azért talpalt afganisztántól csehországig, hogy amikor már majdnem révben lenne az élete, visszaküldjék őt egy sötét elnyomó diktatúrába?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés