Új vendég Nyugaton: a félelem

2016. január 28. 12:28

Lukács Csaba
Magyar Nemzet
Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy Nyugat-Európa politikai elitjének nagy része megbolondult.

„Újságírókkal gyakran előfordul, hogy amikor egy témán dolgoznak, az alanyok nehezen akarnak kötélnek állni, de amikor végül verejtékes munkával megszületik a cikk, utólag tömegével jelentkeznek olyanok, akiknek vannak hasonló történeteik, és ezt el is akarják mondani. Így jártam én is a kölni utamat követően – magyarok tucatjai jelentkeztek Nyugat-Európából, hogy meséljenek arról, mekkorát változott az életük a tavalyi migrációs hullám után. Egy közös jellemzője van ezeknek a történeteknek: a félelem. És nem – vagy nem csak – a migránsoktól, hanem valami olyasmitől, amitől a szabadnak és demokratikusnak gondolt Nyugaton egyáltalán nem kellene tartani: a politikai korrektség diktatúrájától, a saját tévedhetetlenségének hitében megrészegült elittől. (

Nagyon úgy tűnik, hogy Németországban – de talán egész Nyugat-Európában – a willkommenskultur, vagyis a migránsokat kitörő örömmel fogadó hurráoptimizmus helyét átvette az elhallgatás kultúrája. A hatalom abban a tévhitben van, hogy amiről nem szabad beszélni, az nem is létezik – lehet, hogy ez működött az elmúlt évtizedekben, de most kudarcosnak tűnik a stratégia. Angela Merkel népszerűsége soha nem látott mértékben zuhan: a ZDF mérése szerint Köln után radikálisan megváltozott a közhangulat az országban, és 46-ról 60 százalékra ugrott azoknak az aránya, akik szerint Németország nem tud megbirkózni a menekültáradattal. A kancellár menekültügyi tevékenységével elégedetlenek aránya 56 százalékra emelkedett (decemberben ez még csak 49 százalék volt), és ma már csak a megkérdezettek kevesebb mint 40 százaléka gondolja azt, hogy a politikus jól végzi a dolgát ebben a vonatkozásban. A felmérések ellenére Merkel asszony optimizmusa töretlen: egy keddi rendezvényen Berlinben arról beszélt, hogy a németeknek egyensúlyt kell találniuk, és nem lehetnek túl gyorsan pesszimisták. Szerinte országa kezelni tudja a problémát, de idén már érezhetően csökkenteni kell a hozzájuk érkező migránsok számát.

Tegnap láttam egy elgondolkodtató videót, amely az Európai Parlament polgárjogi bizottságának ülésén készült, ahol a dán kormány azon tervéről vitáztak, hogy elvegyék a segélyt kérő migránsok értékeit, és ebből fizessék az ellátásukat. Az ülés végén a belga liberális Louis Michel vörös fejjel kiabálni kezdett, és még az őt rendreutasítani akaró ülésvezetőt, Gál Kinga fideszes EP-képviselőt is leordította. A magából kikelt politikusnak azt volt a baja, hogy szerinte nem tudták kellőképpen földbe döngölni a dánokat, akik megengedhetetlenül viselkednek a migránsokkal szemben. És lám, amikor elfogynak az érvek, jön a kidagadt nyaki erekkel történő ordítozás – ilyenkor még az sem probléma, ha a cél érdekében egy nőt, jelesül a magyar képviselőt kell megalázni.

Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy Nyugat-Európa politikai elitjének nagy része megbolondult.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos, minden szava igaz.
A Muttit ki kell rúgni, különben nagy baj lesz.

Tökéletes a megfogalmazás. Hozzátenném: nem elképzelhetetlen, hogy valamivel nagyon megvették, és nagyon jól irányítják őket!

"Sanghajban rendezték meg az első Kínai-Magyar Pénzügyi Fórumot, melyet a magyar és a kínai jegybank közösen szervezett. Az MNB küldöttségén kívül felszólalt a kínai jegybank és a Bank of China vezetője is, majd Matolcsy György a Bank of China felsővezetőivel folytatott kétoldalú tárgyalást."

http://www.harommajom.hu

Mindenki ki volt akadva, amikor 2014-ben Orbán azt mondta Tusnádfürdőn, hogy a mai világban bármi megtörténhet.

Nos, sok minden megtörtént, és megtörténhet ezután is.

40-45% Merkel-támogató még mindig rengeteg. Kell még néhány botrány és lövöldözés, hogy a népeknek megjöjjön az esze. Vagy személyes tapasztalat a betelepültekről.

A lipcsei, drezdai lángoló autók tragikusak. Egymillió körüli ráadás egy év alatt nagyon sok. A németek meg fogják érezni, h. ennyi ember ellátása nincs ingyen, s mivel korántsem kapják meg mindazt, amit vártak, még a "menekültek" lesznek elégedetlenek. Nem hiszem, h. a hazatelepítésük egyáltalában megoldható lesz belátható időn belül.
Az erőszak légköre a menekültszállásokon visszataszító.

Elképzelhető, h. ebből egy általános elégedetlenség lesz, a lángoló autók és a könnygáz egy fura polgárháborús légkörre utalnak.

Mindennek a teteje a sajtószabadság, vélemény
nyilvánítás korlátozása.

Nagyon kíváncsi vagyok arra, h. milyen eredménnyel zárulnak a tartományi választások. Addig nagyjából ez fog folytatódni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés