Barroso: Európa nem tudja befogadni az összes menekültet

2016. január 29. 14:35
Az Európai Bizottság volt elnöke szerint meg kell erősíteni az Európai Unió külső határait, mivel Európa nem tud minden menekültet befogadni. Jose Manuel Barroso erről Temesváron beszélt, ahol díszdoktori címet vett át pénteken. Elmondta: az igazi válság Szíriában, Líbiában és Irakban van.

Európa nem tudja befogadni az összes menekültet, ezért meg kell erősíteni az Európai Unió külső határait – jelentette ki Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt elnöke pénteken Temesváron. Az uniós végrehajtó szerv elnöki tisztségét 2004 és 2014 között betöltő Barroso díszdoktori címet vett át pénteken a Temesvári Nyugati Tudományegyetemen. Az ünnepségen jelen volt Dacian Cioloș román miniszterelnök, aki 2010 és 2014 között az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa volt.

Barroso beszédében kitért a menekültválságra. A Mediafax hírügynökség szerint elmondta: gyakran kérdezik, hogy EB-elnökként hogyan kezelte volta a menekültválságot. Úgy vélte, Európa számára gondot okoz a migránsok magas száma. Rámutatott: az igazi válság azonban Szíriában, Líbiában és Irakban van.

Realistáknak kell lennünk, Európa nem tud befogadni valamennyi menekültet, ezért meg kell erősíteni a külső határokat” – idézte a román hírügynökség Barrosót. A vendég dicsérte Dacian Cioloșt és az általa vezetett szakértői kormányt. Úgy vélte, más országokban is előfordult már, hogy szakértői kormányzásra volt szükség, és szerinte az ilyen kabinetekre szükség lehet bizonyos időszakokban még akkor is, ha nem élvezik közvetlenül a választók támogatását.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Barroso éppen eleget ártott az eu-nak a multik támogatásával. Iparágak szűntek meg ténykedése alatt, nőtt az eu-s munkanélküliség...................................................... még jó sok pötty kéne.

"... szakértői kormányzásra... szükség lehet bizonyos időszakokban" - felhívás a tekintélyuralmi kormányzásra, hogy finom kifejezést használjak.

beletörött volna a nyelve,ha beismeri, mások ezt régebben mondták, de kaptak érte a fejükre

Nem az ottaniak és nem is mi!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés