Adjö! 80 000 menedékkérőt toloncol ki Svédország

2016. január 29. 10:37
A kényszer alkalmazásától sem riad vissza Svédország, akár 80 000 migránst is kitoloncolhatnak. Minderről a svéd belügyminiszter beszélt a német n-tv.de beszámolója szerint.

Akár nyolcvanezer menedékkérőt, a tavaly hozzájuk érkezett migránsok felét is kiutasítaná Svédország. A svéd közszolgálati tévének (SVT) nyilatkozó belügyminiszter a német n-tv beszámolója szerint arról beszélt, hogy ha mindezt nem sikerül önkéntes alapon megoldani, akkor kényszert kell alkalmazniuk.

Anders Ygeman arra számít, hogy ez éveket is igénybe vehet, a svéd kormány szerint pedig komoly kockázata van annak, hogy migránsok nagy csoportjai eltűnnek, láthatatlanná válnak. Utóbbit megakadályozandó határőrséget hoznak létre és komolyabban veszik a határellenőrzést. A visszatoloncolandó migránsokat charter-gépekkel szállítanák vissza főleg Afganisztánba és Marokkóba. Svédország már novemberben bevezette a határellenőrzést, január óta pedig minden vonat- és busztársaságnak kötelessége rögzíteni az utasok személyazonosságát, akik Dániából Svédországba tartanak az Öresund-hídon át.

A tavaly szeptemberig magát a befogadás bajnokaként prezentáló Svédországban gyorsan meglett az eredménye a későbbi szigorításoknak. Októberben még heti 10 000 migráns lépett be az országba, míg ma már csak napi száz embernek sikerül ugyanez. 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megjött az esze a svéd vezetésnek.
Most már "csak" Angelának kellene átesnie hasonló átalakuláson.
De nem fog (sajnos).

Fogadókészség lesz-e? Megtörtént már, hogy a kiszemelt területen nem volt meg, és nagy baj lett belőle.

Kéne küldeni egy másolatot a cseheknek, hogy ne hozzánk akarjana visszatoloncolni.

Sokat vársz tőlük. Szóljanak az első repcsi után, ami célba ért.

A helybéli ukránok vehemensen tiltakoztak a (vissza)telepítés ellen és Friedrich Jeckeln SS-Obergruppenführer a maga módján megoldotta a kérdést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés