Merkel: Amint béke lesz, elvárjuk, hogy hazamenjetek!

2016. január 30. 21:47
A tavaly Németországba érkezett menekülteknek három éven belül vissza kell térniük hazájukba, mondta Angela Merkel a hétvégén. Mindaz, amit a német állam az integrációért tesz, csak a menekültek átmeneti tartózkodásának megkönnyebbítéséért teszi, fogalmazott a kancellár.

A német kancellár a hétvégén a Németországban tartózkodó menedékkérőknek és menekülteknek üzent. Merkel szerint jó, ha az illetők tudják, hogy mindaz, amit a német állam az integrációjukért tesz, csak az átmeneti tartózkodásuk megkönnyebbítéséért teszi.

„Ha ismét béke lesz Szíriában és ha legyőzték az Iszlám Államot Irakban, elvárjuk, hogy mindazzal a tudással, amit nálunk kaptatok, visszatérjetek a hazátokba!” – fogalmazott a Spiegel tudósítása szerint Angela Merkel pártja, a CDU mecklenburg-vorpommerni szervezetének tartományi gyűlésén szombaton Neubrandenburgban.

Merkel elmondása szerint azért kéri arra a menekülteket, hogy középtávon térjenek vissza hazájukba, mert a genfi konvenció értelmében Németország csak három évig tud nekik védelmet biztosítani. A Spiegel cikke emlékeztet: a délszláv háborút követően a Balkánról Németországba menekültek 70 százaléka visszatért hazájába.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért menjenek haza, ha már olyan jól beintegrálódtak? Továbbá otthon a ficki-fickiért kézlevágás jár.

Merkel két végén égeti a gyertyát, szerencsére már nem sokáig.

Milyen minőségű fizikus lehetett Merkel? Csak azért kérdezem, mert az az önellentmondás amit a mostani beszédével nyilvánvalóvá tett egy alanyi költőnek is becsületére válna: három év ott tartózkodáshoz német nyelvtanfolyam és német történelem az már a debilitás kategóriája. Német lennék kezdenék aggódni...

Most akkor ki az emberségesebb Orbán vagy Merkel??
Idecsalja őket azzal, hogy mindenkit befogad. Erre, azok
a megtakarított pénzüket az embercsempészeknek adva, életüket kockáztatva gyerekkel utnak indulnak azzal a reménnyel,hogy új életet kezdjenek.
Most meg ezt mondja???
Ezek után azt is lehet gondolni, hogy benne volt az embercsempészdtben, ugye?
Orbán Viktor kezdettől azon az állásponton volt,hogy az első biztonságos országban (Törökország, Jordánia, Libanon...stb) kell segíteni rajtuk és az EU határát pedig védeni.
Merkelnek le kellett volna mondania, mert ez a pálfordulása rossz jellemet takar.
Már értem, miért is lehetett ő kommunista FDJ (KISZ) vezető, majd utána kereszténydemokrata.

Endzsi, most már indul a te buszod is!

https://youtu.be/WToSPYy5FLo

Merkel elvárja, hogy hazamenjenek majd valamikor a meghatározhatatlan jövőben. Jó, de hogyan keresi meg őket?

Ez a sorozatos bukás egyike és nem a végső. A fekete leves még hátravan.

"Amint béke lesz,
elvárjuk, hogy hazamenjetek!"

A dakota mondás szerint; A kimúlt ló csak a gödörbe jó befektetés.

Az LMP itt akarta böviteni a menekülttborokat és itt akarta ellátni a szegény "öldötteket". Azzal vádolták a kormányt, hogy nem humatiráisan jár el, mikor keritést épit és így tovább......Röszke után és a Keletinél történtekkor kezdett Sifi visszavonulót fújni ovatosan azért még fújták, de hallkabban a német zöldek által támogatott Willkommen baromságot.

. Jőnnek a tartományi választások. Kapányolni kell.

Azért jellemző, hogy nem kellett volna beinditani az inváziót a meghívással és többezer km keresztül áthajtani az embereket kiszolgáltattva a maffia embercsempész bünszervezetnek és hiu reményt ébreszteni bennük, mikor tavaly nyár vége óta tudják, hogy nem tudják befogadni és tartosan letelepiteni öket.
Ráadásul felfüggeszteni a Dablit s mellette a saját német menekültügyi törvényeket összemosva a bevándorlási eljárásokkal.

Ez a legmocskosabb morális és erkölcsi mélypont valamint a nagy szolidaritás és demokrácia deficit amit Németország és Brüsszel elkövetet az eu-ban a nemzetállamok és az europai polgárok ellen eu-belül és kívül.

Nemcsak Merkel hanem Junken és azok a pártok és Kormányok is vastagon benne vannak a felelőségben aki vakon behodoltak a Merkeli politikának. Igaz egymás után ébredtek fel, de még mindig nem jutottak a szájtépésnél tovább a szájtépésnél Schengeni határok ill europa védelmének kapcsán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés