A mondat, amire sokak vártak

2016. február 2. 19:08
A Willkommenskultur kiegészül a búcsú kultúrájával. Ez annak bizonyítéka, hogy Merkel megértette, mi történik az országban és pártjában.

„Az AfD legújabb provokációja miatti felzúdulástól alig hallatszott egy kijelentés, ami legalább annyi figyelmet érdemel, mint Petry és von Storch asszonyok militáns fantáziái. Így hangzik: »Ha ismét béke lesz Szíriában és ha legyőzték az Iszlám Államot Irakban, elvárjuk, hogy mindazzal a tudással, amit nálunk kaptatok, visszatérjetek a hazátokba!«

Ez a mondat a kancellártól származik. Nem kulturális forradalmat jelent, de legalább kiegészíti a Willkommenskulturt a búcsú kultúrájával. Sok német, CDU-tagok is, hosszú ideig várt a kancellártól egy ilyesfajta mondatot. Ez annak bizonyítéka, hogy Merkel megértette, mi történik az országban és pártjában.

(...)

De Merkel mondatának van egy másik szerepe is.

Amennyiben az összeurópai megoldás hiánya miatt a nagykoalíció az év kezdetén másfajta menekültpolitikára kényszerül, a migránsok száma tovább emelkedik, a németek türelme pedig elfogy, a kormányszóvivőnek bizonyítékokra lesz szüksége, hogy a kancellár mindig is emezt és amazt mondta és követelte.

Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is.”

Ja.
2010: Multikulti ist tot! A törökök is tehetnek arról, hogy sikertelen az integrációjuk.

Hát tényleg fasza archívuma van Muttinak, mondott ő már hideget is, meleget is- lassan mehetne is...

Na Merkel rátett egy lapáttal az eddigi hülyeségére.
Most integrálódjanak, de ideiglenes jelleggel, azok, akiket felelőtlenül és feltételek nélkül beinvitált. Remek.

"Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is.”

Nem! Az okos nő megoldja a problémát, a bölcs megelőzi. Merkel pedig egyik sem.

»Ha ismét béke lesz Szíriában és ha legyőzték az Iszlám Államot Irakban, elvárjuk, hogy mindazzal a tudással, amit nálunk kaptatok, visszatérjetek a hazátokba!«

Mi akar ez lenni? Leánykérés?

Az ide oda tipegő, hápogó kacsa mióta tartozik az okosok, bölcsek közé?

"Az okos nő pedig előre építkezik – az archívumot tekintve is."

Bizony, a patkány nagyon okos állat.

Milyen három év?
Tudtommal jövőre lesznek a németországi választások.

Én nem járok oda és németül sem beszélek, viszont német multinak dolgozom és sűrűn beszélek a kinti kollégákkal. (Angolul.) Azért annyira nem tűnnek boldognak a helyzet miatt, és ez elég sokat jelent mert egyébként nem egy panaszkodós társaság.

Azt nem hiszem hogy Merkelnek ne lenne alternatívája, csak bolond lenne most egy karrierpolitikus átvenni a kormányt. Még approx. 50% bízik Merkelben, most megpuccsolni nem lenne okos ötlet. De ha marad a tendencia lesz ő még sokkal népszerűtlenebb is, majd mire eléri a gödör alját elő fog kerülni valaki aki készen áll a feladatra. Nem látom hogy ebből a wilkommen ostobaságból bármi jó kisülhet Németország számára, csak idő kérdése hogy a dühös emberek aránya elérje a kritikus tömeget.

Tehénút kollégát ikszeltem még tegnap, csak a válaszodat olvastam.
Azt azért látni hogy küzdenek a németek rendesen hogy elkerüljék a káoszt. Azért a lojális sajtónak is nagy része van abban hogy sok minden nem kerül be a hírekbe. A németek meg nem az a pánikolgatós fajta, gondolom látják hogy nem nagyon működik a dolog, de egy darabig nyelnek. Mindenesetre ez az egész menekültesdi jobb nem nagyon lesz.

No ná. Én hazai sváb faluból származom. Ha helyi lány nem svábhoz ment férjhez akkor költözhetett a férj falujába, nem svábot nem fogadnak be még most sem. (Egyébként a falu nagyrészt bajorországból lett telepítve anno a 18. században.)

Ismerve a muszlim arabokat fognak ők okot szolgáltatni arra hogy szem előtt legyenek. A franciák sokkal multikultibb társaság a németeknél és mára eléggé betelt ott a pohár. Szerintem előbb utóbb be fog a németeknél is. Lehet hogy csak 3 millió migráns után, lehet hogy elég lesz egy tömeges áldozatokkal járó terrorista akció. Érdekes idők jönnek.

Én is így látom, a hírekből. valamelyik nap beírtam egy angol cikk alá valahova hogy ezt az egészet együtt kell megoldanunk, a keletet nem szabadna kihagyni. És hogy mi itt keleten vagyunk olyan tökösek hogy megoldjuk ha hagynának bennünket. Erre beírt egy német hogy ő ugyan már csak tartalékos katona, de szalutálna ha bevonulnának hozzájuk a lengyel-magyar csapatok. :) Ezen nagyon jót röhögtem.

És igen, tényleg becsülöm bennük hogy nem picsognak. Itthon tele van azokkal a hócipőm akiknek a második mondatuk már az hogy panaszkodnak meg szidnak mindent. Én még ilyet máshol nem hallottam. Hungaricum.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés