Menekültszállásokon magyarázzák a német farsangi hagyományokat

2016. február 2. 19:42
A farsangi népszokásokat ismertető kiadványokat terjesztenek menedékkérők szállásain a németországi Kölnben és a Rajna-vidék több más városában. Az ismeretterjesztő kampányokat a nők elleni szilveszteri szexuális támadások és rablások tapasztalatai alapján indították el a térségbeli önkormányzatok a rendőrséggel együttműködve.

Német hírportálok keddi beszámolói szerint Kölnben, Bonnban, Mainzban, Düsseldorfban és számos további településen is osztanak több nyelvű kiadványokat menedékkérőknek, és előadásokat is tartanak befogadóállomásokon a karneváli szokásokról.

A legfőbb üzenet, hogy farsang idején ugyan a feje tetejére áll a világ, és a karneválozók akár szoros testi kapcsolatba is kerülhetnek, de a tisztelet és az erőszakmentesség alapelvét a mulatságok idejére sem függesztik fel.

Így például amikor kisminkelt, jelmezes nők ismeretlen férfiaknak puszit adnak, az csak annyit jelent, hogy ismét eljött a farsang ideje a Rajna-vidéken, de a puszi nem kötelez semmire, és legfőképpen nem ad felhatalmazást szexuális közeledésre - idézett egy kiadványt az online kiadásában a Die Welt című lap, megjegyezve, hogy a ismeretterjesztő anyagokat sok nyilvános helyen is kirakják, mert nemcsak menedékkérők vehetik jó hasznát, hanem mások is, akik nem ismerik a helyi szokásokat, például távol-keleti üzletemberek vagy bajor turisták. Kölnben minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be a csütörtökön kezdődő farsangi utcai mulatságok idejére, hogy megelőzzék a szilveszteri szexuális támadások és rablások megismétlődését.

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány legnagyobb városában több mint 2000 rendőrt vezényelnek az utcákra, a mentők, tűzoltók és segélyszervezetek pedig további csaknem 900 emberrel dolgoznak majd a csütörtök esti, a vasárnapi és hétfői tömegrendezvényeken, és munkájukat több mint 400 közterület-felügyelő és 10 tolmács támogatja. Az esti, éjszakai mulatságok alatt a városban 30 erősen kivilágított és védett övezetet alakítanak ki. Kiterjesztették a térfigyelő rendszert is, így nemcsak a belváros számos pontján, hanem valamennyi pályaudvaron és metróállomáson működnek biztonsági kamerák, a karneválozókat Kölnbe szállító 130 különvonaton pedig megerősítik a biztonsági szolgálatot.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Balgaság abban hinni, hogy olyan embereket, akiket Európa nagyasszonya közös szelfivel és felső határ nélkül fogad, majd attól rettennek vissza a nők molesztálásától, hogy elmagyarázzák nekik, miért ünnepel a jó nép.
Ha vendég jön a házhoz, akkor akár mellé is foghatunk, de nem különösebben hatásos, ha csak a mi szokásainkról csacsogunk nekik.
Az általad említett videó a helyén volt. Sajnos, a PC megint csak megakadályozza az embereket abban, hogy meg tudják oldani a kellemetlen szituációkat.
Semmi jelzés arra vonatkozóan, hogy a kölniek hogyan tudják elkerülni a veszélyhelyzetet (szinte úgy tesznek, mintha az nem is lehetne), hogyan tudják tartani a kapcsolatot a rendfenntartókkal, stb.
Akkor még a (bár ne legyen) a lehetséges terrorizmust meg sem említettük.

Nem hiszem el, hogy Európa ekkora gyagya legyen.

A kölni menekült férfiak ezek után elmagyarázták hogy ha őket egy nő megpuszilja azt úgy megerőszakolják hogy csak na. Azért mert ez meg egy muszlim hagyomány. És a hagyományokat illik tiszteletben tartani.

Lesz még idejük szokni, főleg ha jön még idén másik 1 millió. Vidám farsang elé néz Németország.

Na ja felhomályositották az IS harcosait, hogy hogyan tudnak egy jó maszkkal álcázni magukat és a tömegben elvegyülni feltünés nélkül.

Nem hiszem el, hogy ennyire naivan adják elő a németek, mintha teljesen megszünt volna az őnvédelmü reflexük amit már a "Willkommen"akciójuknál is megmutatkozott.

Egy ütősebb, kirobbanó kölni karnevál, száz-százötven halottal akár Muttinak és az egész rémálomnak is véget vethetne.
Skizoid állapot, minek szurkoljon az ember...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés